וולקאם לחורף: קובה סלק שמסלק את הקיץ!
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1909.4 קק״ל 7637.5 קק״לפחמימות 235.4 גרם 941.5 גרםשומן 52.6 גרם 210.3 גרםנתרן 1720.3 מ״ג 6881.2 מ״גחלבון 108.1 גרם 432.4 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 75.4 גרםשומן רווי 15.9 גרם 63.6 גרםכולסטרול 235.0 מ״ג 940.0 מ״גסידן 188.7 מ״ג 754.8 מ״גברזל 13.9 מ״ג 55.7 מ״גאשלגן 2251.5 מ״ג 9006.0 מ״גאבץ 20.3 מ״ג 81.3 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1909
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1909.4 קק״ל 7637.5 קק״לפחמימות 235.4 גרם 941.5 גרםשומן 52.6 גרם 210.3 גרםנתרן 1720.3 מ״ג 6881.2 מ״גחלבון 108.1 גרם 432.4 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 75.4 גרםשומן רווי 15.9 גרם 63.6 גרםכולסטרול 235.0 מ״ג 940.0 מ״גסידן 188.7 מ״ג 754.8 מ״גברזל 13.9 מ״ג 55.7 מ״גאשלגן 2251.5 מ״ג 9006.0 מ״גאבץ 20.3 מ״ג 81.3 מ״גסגור
במסגרת עבודתי הצמודה עם “שותפות 200” ששייכת לסוכנות היהודית, נשלחתי בהתנדבות שלוש פעמים לארה”ב לבשל לקהילה היהודית. פעמיים למילווקי ופעם אחת בטולסה שהיו ערים תואמות של אזורנו.
לפני הנסיעה השלישית שלי, נאמר לי שהקהילה עורכת סוג של אירוע התרמה יוקרתי בבית מלון מפואר במילווקי. הקונספט היה: דוכני אוכל מהמסעדות היוקרתיות והמובילות בעיר, כל אחת מציגה מנה או שתיים לטעימה.
האנשים, המבקרים שקונים כרטיס במאות דולרים (תרומה לישראל) מסתובבים וטועמים מהדוכנים.
אחד הדוכנים היה שלי. נדרשתי לשלוח אופציות למנות שמזוהות עם העדות בישראל ויצא שרשמתי מרק קובה סלק, למרות שלא הכנתי את המנה הזו מעולם!
לדאבוני דווקא המנה הזו (ופאטייר) נבחרה ואני הייתי צריך בשבוע ללמוד איך מכינים לעזאזל קובה סלק!
תודות לשלומית חיים, שעבדה בצמוד אלי באותה תקופה בבית גבריאל, למדתי כיצד מכינים מרק קובה סלק חלומי, ושבוע לאחר מכן כבר הכנתי ל-2000 איש מרק קובה סלק , במטבח שמעולם לא ראיתי לפני במדינה זרה (הטבחים מבינכם שקוראים כאן, יבינו אותי).
מיותר לציין שהדוכן זכה להצלחה של הערב ולשיחת היום באירוע! מפה לשם שדרגתי את המנה והוספתי מרקים נוספים לז’אנר.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1909 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
1 ראש שוםשלם קצוץ
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 צרור כוסברהקצוץ
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קורט פלפל יבש חריףפלפל סודני
אופן הכנה
- מכינים את המלית: בסיר או מחבת שמים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שמזהיבים.
- מוסיפים את הבשר הטחון, עלי הכוסברה, הפטרוזיליה והתבלינים ומטגנים מס׳ דקות יחד. רצוי שהבשר ישאר חצי חי כדי שלא יאבד מהעסיסיות שלו (הוא מתבשל גם עם הקובה בתוך המרק) מוציאים ומצננים במקרר.
- מכינים את הבצק: שוטפים ומשרים את הג’רישה חצי שעה במים, מסננים וסוחטים מנוזלים.
- מוסיפים את הסולת, השמן והמלח, מערבבים היטב ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך ודביק מעט. משהים בצד לרבע שעה.
- מרטיבים את הידיים ולוקחים מעט מהבצק, משטחים אותו כמו פיתה קטנה, יש לשים לב שהבצק לא יהיה עבה. ממלאים את הבצק מהמלית וסוגרים בעדינות לצורת חרוט.
- מניחים את הקובה על נייר אפייה עד שמסיימים את כולם.
- מכינים את המרק: מקלפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות בגודל של ס”מ, למעט סלק אחד שמגרדים בפומפייה גסה (זה מחזק את הצבע של המרק).
- בסיר גדול שמים מעט שמן זית לטיגון ומאדים את הבצל והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות הסלקים, ואת ציר המרק עד שמכסה את כל הסלק ועוד 5 ס”מ מעליו. מוסיפים את הסלק המגורד, מכסים ומבאים לרתיחה.
- מבשלים על אש קטנה זמן רב עד שהסלקים מתרככים. מוסיפים את הלימון הסוכר מלח פלפל וטועמים. אני אוהב את המרק הזה עם חמיצות ומתיקות משולבת. לפני שמוסיפים את הקובות לתוך המרק, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
- כאשר המרק מוכן ורותח, מניחים את הקובות בתוך המרק אחד לצד השני מבלי לערבב. מכסים את הסיר ונותנים לו לרתוח עם הקובה לפחות 10 דקות כדי שהקובה תתבשל ותתייצב לפני הערבוב.
- כאשר מערבבים את המרק עושים זאת בעדינות, עם כף גדולה ומלמטה למעלה כדי לפגוע כמה שפחות בקובות.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: בסיר או מחבת שמים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שמזהיבים.
- מוסיפים את הבשר הטחון, עלי הכוסברה, הפטרוזיליה והתבלינים ומטגנים מס׳ דקות יחד. רצוי שהבשר ישאר חצי חי כדי שלא יאבד מהעסיסיות שלו (הוא מתבשל גם עם הקובה בתוך המרק) מוציאים ומצננים במקרר.
- מכינים את הבצק: שוטפים ומשרים את הג’רישה חצי שעה במים, מסננים וסוחטים מנוזלים.
- מוסיפים את הסולת, השמן והמלח, מערבבים היטב ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך ודביק מעט. משהים בצד לרבע שעה.
- מרטיבים את הידיים ולוקחים מעט מהבצק, משטחים אותו כמו פיתה קטנה, יש לשים לב שהבצק לא יהיה עבה. ממלאים את הבצק מהמלית וסוגרים בעדינות לצורת חרוט.
- מניחים את הקובה על נייר אפייה עד שמסיימים את כולם.
- מכינים את המרק: מקלפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות בגודל של ס”מ, למעט סלק אחד שמגרדים בפומפייה גסה (זה מחזק את הצבע של המרק).
- בסיר גדול שמים מעט שמן זית לטיגון ומאדים את הבצל והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות הסלקים, ואת ציר המרק עד שמכסה את כל הסלק ועוד 5 ס”מ מעליו. מוסיפים את הסלק המגורד, מכסים ומבאים לרתיחה.
- מבשלים על אש קטנה זמן רב עד שהסלקים מתרככים. מוסיפים את הלימון הסוכר מלח פלפל וטועמים. אני אוהב את המרק הזה עם חמיצות ומתיקות משולבת. לפני שמוסיפים את הקובות לתוך המרק, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
- כאשר המרק מוכן ורותח, מניחים את הקובות בתוך המרק אחד לצד השני מבלי לערבב. מכסים את הסיר ונותנים לו לרתוח עם הקובה לפחות 10 דקות כדי שהקובה תתבשל ותתייצב לפני הערבוב.
- כאשר מערבבים את המרק עושים זאת בעדינות, עם כף גדולה ומלמטה למעלה כדי לפגוע כמה שפחות בקובות.