זה גאוני! יהודה עמר מכין פאי רועים בתוך תפוח אדמה

מחפשים מנה יפייפיה וטעימה? זה בשבילכם! יהודה עמר מכין פאי רועים אישי - תבשיל בשר עם עגבניות והמון תבלינים, בתוך תפוחי אדמה אפויים וזילופי פירה חלק מלמעלה
מחפשים מנה יפייפיה וטעימה? זה בשבילכם! יהודה עמר מכין פאי רועים אישי - תבשיל בשר עם עגבניות והמון תבלינים, בתוך תפוחי אדמה אפויים וזילופי פירה חלק מלמעלה
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    153
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 152.8 קק״ל 917.1 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 40.3 גרם
    שומן 7.4 גרם 44.1 גרם
    נתרן 168.0 מ״ג 1008.2 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 82.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 16.4 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 30.4 מ״ג 182.3 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 501.3 מ״ג 3007.7 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 20.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    153
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 152.8 קק״ל 917.1 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 40.3 גרם
    שומן 7.4 גרם 44.1 גרם
    נתרן 168.0 מ״ג 1008.2 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 82.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 16.4 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 30.4 מ״ג 182.3 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 501.3 מ״ג 3007.7 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 20.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מפזרים מלח גס על תבנית מרופדת בנייר אפייה , מניחים את תפוחי האדמה בשלמותם ומכניסים לאפייה של 50 דקות עד להשחמה ולריכוך.
  3. מכינים את המילוי: מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה.
  4. מוסיפים מעט סוכר, זה עושה פלאים, מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך 4 דק׳ נוספות.
  5. מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא מחליף צבעו לגמרי.
  6. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות, מערבבים היטב. מוסיפים כוסברה קצוצה ומכבים את הגז.
  7. אחרי שתפוחי האדמה מוכנים חורצים אותם למעלה ובעזרת כפית מוצאים את הפנים - לא את הכל, רק ליצור שקע שיוכל להכיל את מילוי הבשר. את התפוח אדמה שהוצאנו בעזרת הכפית שומרים בצד.
  8. ממלאים את השקע במילוי הבשר שהכנו מראש.
  9. את פנים תפוחי האדמה ששמרנו בצד, מכניסים למעבד מזון מוסיפים מעט מלח וטוחנים למרקם חלק.
  10. מכניסים את הפירה החלק לשקית זילוף ומזלפים מעל הבשר את הפירה. אם אין שקית זילוף אפשר פשוט למרוח ובעזרת מזלג לעשות פסים.

    מזלפים מעל הבשר את הפירה. צילום: יהודה עמר
    מזלפים מעל הבשר את הפירה. צילום: יהודה עמר

  11. מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור במצב גריל עד להשחמה קלה בחלק העליון.
    פאי רועים. צילום: יהודה עמר
  12. תראו, תראו את הביס המושלם הזה!
    פאי רועים יהודה עמר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
זה גאוני! יהודה עמר מכין פאי רועים בתוך תפוח אדמה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    ליאה גדסי

    מנה מהממת…

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שני

    אני רוצה להכין את זה להרוע כמה זמן קודם אפשר להכין ?

      Avatar
      Foody Foody

      מומלץ להכין קרוב לזמן ההגשה, כדי שתפוח האדמה יישאר קריספי.

    Avatar
    אביבה שחר

    הרעיון נפלא. הבשר מתובל מדי לטעמי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות