סנו רקע

ליום המיוחד הזה בשבוע: חלה לשבת של יונית צוקרמן

יונית ואמיר מכינים ארוחת דגים! חלה רכה משגעת, לצד פלפלונים ממולאים בדג מוסר ולימון כבוש ברוטב עגבניות פיקנטי עם גרגירי חומוס ושלל תבלינים
יונית ואמיר מכינים ארוחת דגים! חלה רכה משגעת, לצד פלפלונים ממולאים בדג מוסר ולימון כבוש ברוטב עגבניות פיקנטי עם גרגירי חומוס ושלל תבלינים
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    33
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1497
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1496.5 קק״ל 7482.7 קק״ל
    פחמימות 197.8 גרם 989.2 גרם
    שומן 54.3 גרם 271.5 גרם
    נתרן 3105.6 מ״ג 15528.2 מ״ג
    חלבון 54.8 גרם 274.1 גרם
    סיבים תזונתיים 15.6 גרם 78.0 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 40.9 גרם
    כולסטרול 216.4 מ״ג 1082.2 מ״ג
    סידן 248.5 מ״ג 1242.5 מ״ג
    ברזל 11.6 מ״ג 58.1 מ״ג
    אשלגן 2762.4 מ״ג 13812.0 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 27.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    33
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1497
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1496.5 קק״ל 7482.7 קק״ל
    פחמימות 197.8 גרם 989.2 גרם
    שומן 54.3 גרם 271.5 גרם
    נתרן 3105.6 מ״ג 15528.2 מ״ג
    חלבון 54.8 גרם 274.1 גרם
    סיבים תזונתיים 15.6 גרם 78.0 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 40.9 גרם
    כולסטרול 216.4 מ״ג 1082.2 מ״ג
    סידן 248.5 מ״ג 1242.5 מ״ג
    ברזל 11.6 מ״ג 58.1 מ״ג
    אשלגן 2762.4 מ״ג 13812.0 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 27.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק חלה

ציפוי חלה

פלפלים

מילוי פלפלים


אופן הכנה

  1. מכינים את החלות: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר - קנווד למעט המלח ובעזרת וו לישה לשים את הבצק עד שנוצר גוש בצק.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 7 דקות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים שעה, שעה וחצי.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
  5. מחלקים את הבצק ועושים צורה של פרח (כמו בסרטון), מברישים בביצה ומוסיפים קישוטים מעל.
  6. מכניסים לתנור שחיממנו מראש עד להזהבה.

    אופים את החלה עד להזהבה. צילום: שניר גואטה
    אופים את החלה עד להזהבה. צילום: שניר גואטה

  7. מכינים את הפלפלים: חורצים את הפלפלים לאורכם.
  8. מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את הדג הקצוץ יחד עם הלימון הכבוש תבלינים, שום וכוסברה קצוצה.
  9. מכינים את הרוטב: מניחים סיר על האש ויוצקים 2-3 כפות שמן זית ומוסיפים בהדרגה את המרכיבים: רוטב עגבניות, פלפל חריף, שום, גרגרי חומוס ותבלינים, לאחר שמתקבל רוטב אחיד מניחים בעדינות את הפלפלים הממולאים, מבשלים לעוד 20 דק ומכבים את האש.
  10. מגישים את הסיר לצד חלה חמה וטרייה וטובלים ברוטב בהנאה.

    מגישים לצד חלה חמה וטרייה וטובלים ברוטב בהנאה. צילום: שניר גואטה
    מגישים לצד חלה חמה וטרייה וטובלים ברוטב בהנאה. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ליום המיוחד הזה בשבוע: חלה לשבת של יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    יפית סרנגה

    אשמח למתכון טבעוני לחלה

      Avatar
      Nissim Bitt

      כיצד ניתן להמיר את המתכון לחלה מקמח כוסמין?

      Avatar
      Foody team

      היי ניסים, לא מומלץ להמיר את כל הכמות במתכון, אלא רק חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות