רקע הנמל
הנמל

זיכרונות מסבתא מרוקו: עוגיות ע’ייבה ב-4 מצרכים בלבד

ליאור שרף במחווה מרגשת לעוגיות שהוא זוכר מהמטבח של סבתא - עוגיות ה-ע'ייבה, אחת העוגיות הנימוחות ביותר בעולם בצבע צחור מ-4 מרכיבים והרבה אהבה
ליאור שרף במחווה מרגשת לעוגיות שהוא זוכר מהמטבח של סבתא - עוגיות ה-ע'ייבה, אחת העוגיות הנימוחות ביותר בעולם בצבע צחור מ-4 מרכיבים והרבה אהבה
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    196
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 195.6 קק״ל 4891.0 קק״ל
    פחמימות 25.1 גרם 628.0 גרם
    שומן 10.8 גרם 269.8 גרם
    נתרן 1.3 מ״ג 32.0 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 148.8 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 738.0 מ״ג
    סידן 7.6 מ״ג 191.2 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 37.9 מ״ג 948.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    196
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 195.6 קק״ל 4891.0 קק״ל
    פחמימות 25.1 גרם 628.0 גרם
    שומן 10.8 גרם 269.8 גרם
    נתרן 1.3 מ״ג 32.0 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 61.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 148.8 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 738.0 מ״ג
    סידן 7.6 מ״ג 191.2 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 37.9 מ״ג 948.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור

הייתי ילד  בשנות ה – 80, גדלתי אצל סבתא מרוקאית  שלא ידעה עברית. המטבח היה מרכז החיים. כילד זכרתי את המטבח כענק בגודלו! בפועל הוא היה מטר על מטר מרובע.
המכשור היו ידיה של סבתא, הארונות עם הפורמייקה הכתומה, השיש שנראה כמו מצבה, כיור עם ברז שבקיץ יצאו ממנו מים חמים ובחורף מים קרים והכל בזרזיף קטנטן, מקרר עם ידית חיצונית כמו של רכב פונטיאק מודל 66 ותנור שנראה כמו ארון נעלים עם חלון קטנטן שיכולת רק לנחש מה נאפה בפנים.

המצרכים היו בסיסיים לא משופעים ולא מגוונים. זו הייתה נחלת הכלל…

אך את המטעמים שיצאו משם לא ניתן לשחזר היום! אחת העוגיות הנימוחות ביותר בעולם העוגיות מאופיינת בצבע צחור הן עוגיות ה-ע’ייבה. מתכון פשוט, ארבעה מרכיבים סה”כ, שהסוד בהן, טמון בלישה ובאפייה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מנפים יחד קמח ואבקת סוכר לקערת מיקסר.
  2. במיקסר עם וו גיטרה לשים יחד במהירות נמוכה ביותר את החמאה הרכה, קמח ,אבקת סוכר וכף תמצית מי ורדים למשך 5 דק’.
  3. בשלב זה התערובת תהיה פירורית, מגבירים למהירות בינונית לשים 5 דקות נוספות, בשלב זה התערובת צריכה להתגבש לכדי כדור.
  4. ממשיכים לישה במהירות איטית 5 דקות נוספת עד שמתקבל בצק בעל מרקם של “ענן” ומעבירים למקרר לשעה.
  5. מחממים תנור לחום של 120 מעלות.
  6. יוצרים כדורים קטנים מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים קלות את פני הכדור בעזרת האצבע.
  7. מקשטים בפיסטוק קלוף במרכז כל עוגייה ומעבירים לתנור ל-20 דקות אפייה, מצננים כשעה בטמפרטורת החדר.

    עוגיות ע'ייבה ורדים. צילום: ליאור שרף
    עוגיות ע’ייבה ורדים. צילום: ליאור שרף

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
זיכרונות מסבתא מרוקו: עוגיות ע’ייבה ב-4 מצרכים בלבד

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    מושלם❣️

    Avatar
    אושרת דמין

    מתכון מושלם תודה אלוףף 👑

    Avatar
    קארין קארין

    מתכון מנצח! והעוגיות..ממכרות ממש!

הצג עוד

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    במטבח בלי סינר

    ארבעה רכיבים! רכיב אחד, ארבעה רכיבים.

      Avatar
      Foody Foody

      צודק ותוקן! אבל לא צריך להתרגז 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות