זר סלט קפרזה ברוטב בלסמי מצומצם

שי-לי ליפא עם מתכון קצת אחר של סלט קפרזה איטלקי המוגש כזר חגיגי. משפדים את העגבניות והמוצרלה על שיפודי עץ ומגישים בליווי רוטב בלסמי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

סלט

אופן הכנה

  1. חותים את עגבניות השרי.
  2. מכינים את הבלסמי: מחממים את החומץ הבלסמי והסוכר בקלחת על להבה בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבלסמי מצטמצם ומתחיל להסמיך. שומרים בבקבוק לחיץ מחוץ למקרר עד חצי שנה.
  3. נועצים כל שיפוד ב-1/2 עגבנייה, כשהחלק החתוך כלפי מעלה ועלה בזיליקום, ומסיימים בכדור מוצרלה.
  4. יוצקים על כל השיפודים מעט שמן הזית, הבלסמי המצומצם, וזורים את המלח והפלפל.
  5. מניחים את השיפודים בתוך וואזה, כמו פרחים, ומגישים מייד.

הערות

  • לא מבשלים את הבלסמי עד הסמכה של ממש, כי הוא ממשיך להסמיך בקירור

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 40 מנות
קלוריות 26.7 קק״ל 1067.2 קק״ל
פחמימות 2.6 גרם 105.8 גרם
שומן 1.4 גרם 56.9 גרם
נתרן 77.2 מ״ג 3089.0 מ״ג
חלבון 0.9 גרם 35.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 5.7 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 3.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 8.9 מ״ג 356.0 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 7.6 מ״ג
אשלגן 37.3 מ״ג 1490.7 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 1.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody