בורקס מדפי אורז במילוי גבינות וחצילים – חביב הקהל
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.1 קק״ל 2171.5 קק״לפחמימות 10.9 גרם 108.8 גרםשומן 12.7 גרם 127.1 גרםנתרן 646.1 מ״ג 6460.7 מ״גחלבון 7.1 גרם 71.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.2 גרםשומן רווי 4.0 גרם 39.7 גרםכולסטרול 42.7 מ״ג 427.4 מ״גסידן 125.8 מ״ג 1257.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 41.1 מ״ג 411.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 11.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות217
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.1 קק״ל 2171.5 קק״לפחמימות 10.9 גרם 108.8 גרםשומן 12.7 גרם 127.1 גרםנתרן 646.1 מ״ג 6460.7 מ״גחלבון 7.1 גרם 71.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.2 גרםשומן רווי 4.0 גרם 39.7 גרםכולסטרול 42.7 מ״ג 427.4 מ״גסידן 125.8 מ״ג 1257.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 41.1 מ״ג 411.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 11.0 מ״גסגור
כל העולם מדבר על בורקס דפי אורז, לי כל העניין הזה קצת קשה, כי איך אפשר לקרא למאפה הזה, טוב ככל שיהיה, בורקס? הוא הרי לא משתווה לבורקס בצק עלים תוצרת בית. מצד שני, פתחתי בצק עלים כאילו אני סמי בורקס ועכשיו המכנסיים לא עולים עליי, אז לפני שאני לובשת יריעת בצק עלים ונראית כמו בורקס מהלך, קבלו בורקס דפי אורז שהכי הכי מתקרב למקור, בעיקר בגלל מלית הגבינות העשירה והמהממת שמשתדכת מצוין לחציל. מה רע?
בורקס דפי אורז הוא דרך נהדרת ליהנות מבורקס מבלי לספור קלוריות בכל ביס. הוא נטול גלוטן ויש בו הרבה פחות קלוריות מאשר בבורקס עם בצק עלים. אתם יכולים לשלוט בגבינות שאתם מכניסים למלית: אפשר לבחור בגבינות שמנות ואפשר גם ברזות (כמובן שלא מומלץ לבחור להשתמש רק בגבינות עם אחוזי שומן נמוכים בלבד, כי אז הבורקס יהיה חסר טעם). לא מטגנים אותו, רק מורחים אותו במעט שמן זית. על החציל תוכלו לוותר אם אתם לא אוהבים, אתם יכולים ללכת על בורקס על טהרת הגבינות או להוסיף תירס, פטריות או תוספת אחרת.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 217 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה דפי אורז
מלית
-
1 גביע סלט חציל קלוי מוכן
-
1 גביע יוגורט עיזים 3.9%
-
150 גרם גבינה בולגרית 16%
-
150 גרם גבינה צפתית 5%
-
1 ביצה L
-
2 כפות קורנפלור
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית. ניתן להוסיף גם קשקבל או גבינות קשות אחרות, אבל ממש לא חייבים.
- מכינים על השיש קערה עם מים פושרים ולידה מגבת.
- טובלים כל דף אורז בקערה של מים חמימים ומשרים בערך 10 שניות.
- מעבירים את דף האורז למגבת. מניחים במרכז דף האורז כף מהמלית. סוגרים את הדף כמו מעטפה על המלית, חשוב לעבוד מהר.
- מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאחר שכל הבורקסים מוכנים מורחים אותם בעזרת מברשת בשמן זית ומפזרים מעט שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שהבורקסים מזהיבים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית. ניתן להוסיף גם קשקבל או גבינות קשות אחרות, אבל ממש לא חייבים.
- מכינים על השיש קערה עם מים פושרים ולידה מגבת.
- טובלים כל דף אורז בקערה של מים חמימים ומשרים בערך 10 שניות.
- מעבירים את דף האורז למגבת. מניחים במרכז דף האורז כף מהמלית. סוגרים את הדף כמו מעטפה על המלית, חשוב לעבוד מהר.
- מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאחר שכל הבורקסים מוכנים מורחים אותם בעזרת מברשת בשמן זית ומפזרים מעט שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שהבורקסים מזהיבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (24)
היי, שוב רוצה לדייק את המידות: מיכל של סלט חצילים או גביע יוגורט, למה הכוונה. בחנות מצאתי גביע של 500 מ”ל יוגורט ומיכל של 400 גרם סלט. באילו כמויות להשתמש? המתכון מאד מפתא , תודה
היי ליליה, יוגורט מגיע בד”כ בגביע של 150 מ”ל – זו הכמות הנדרשת. אכן סלט החצילים הוא 400 גרם
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים לשבת
- מתכונים צמחוניים