מה עושים כשנמאס ממקושקשת? חביתת זוקיני בגריל!

אומרים שארוחת הבוקר היא החשובה מכולן. עם חביתה מושקעת ומזינה הם בוודאי צודקים! חביתת זוקיני בתוספת פטה שנאפית בתנור ופותחת לכם את היום ברגל ימין
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

חביתה

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות
  2. מקשקשים את הביצים בקערה יחד עם 3 כפות חלב, המלח והפלפל.
  3. שוטפים היטב את הזוקיני וחותכים ממנו פרוסות דקות (עם הקליפה).
  4. במחבת שיכולה להיכנס לתנור או בסיר, רחב ושטוח שמים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הזוקיני על להזהבה משני צדדיו. מוציאים לקערה ומניחים בצד.
  5. באותה המחבת/ סיר שמים עוד כף שמן זית, מוסיפים את הביצים מפזרים את גבינת הפטה המגוררת ומסדרים מעל את הזוקיני שטיגנו מבעוד מועד.
  6. מכניסים לתנור למשך 5 דקות, או עד שרואים שהזוקיני נחרך קלות והביצה עשויה.
  7. מוציאים, מפזרים פטרוזיליה טרייה מעל ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 242.5 קק״ל 969.9 קק״ל
פחמימות 3.3 גרם 13.1 גרם
שומן 20.0 גרם 79.9 גרם
נתרן 326.8 מ״ג 1307.2 מ״ג
חלבון 13.6 גרם 54.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 17.1 גרם
כולסטרול 381.4 מ״ג 1525.5 מ״ג
סידן 72.9 מ״ג 291.7 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 7.9 מ״ג
אשלגן 245.2 מ״ג 980.7 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Shir

    אפשר להשתמש בקישואים ובטטות ואם כן באיזה דרך!?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, השימוש בקישואים זהה לזה שבזוקיני. אם משתמשים בבטטה, יש לקלוף את הבטטה, לפרוס או לחתוך לקוביות, לרכך בבישול עם מים או בתנור ולהמשיך לפי אופן ההכנה של החביתה במתכון. בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody