חגיגה בלקנית עם מוסקה חצילונים של שף גיא גמזו!

הישר מהמטבח הבלקני, השף גיא גמזו מכין מוסקה חצילונים: תבשיל חצילים קטנטנים במלית של בשר, המתבשלים בבעבוע עדין של רוטב עגבניות ביתי
הישר מהמטבח הבלקני, השף גיא גמזו מכין מוסקה חצילונים: תבשיל חצילים קטנטנים במלית של בשר, המתבשלים בבעבוע עדין של רוטב עגבניות ביתי
  • גיא גמזו
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1348
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1348.4 קק״ל 8090.2 קק״ל
    פחמימות 51.4 גרם 308.3 גרם
    שומן 111.9 גרם 671.7 גרם
    נתרן 4392.1 מ״ג 26352.8 מ״ג
    חלבון 31.9 גרם 191.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 70.1 גרם
    שומן רווי 37.2 גרם 223.5 גרם
    כולסטרול 92.5 מ״ג 555.0 מ״ג
    סידן 67.8 מ״ג 406.5 מ״ג
    ברזל 40.3 מ״ג 241.7 מ״ג
    אשלגן 441.7 מ״ג 2650.3 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 41.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1348
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1348.4 קק״ל 8090.2 קק״ל
    פחמימות 51.4 גרם 308.3 גרם
    שומן 111.9 גרם 671.7 גרם
    נתרן 4392.1 מ״ג 26352.8 מ״ג
    חלבון 31.9 גרם 191.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 70.1 גרם
    שומן רווי 37.2 גרם 223.5 גרם
    כולסטרול 92.5 מ״ג 555.0 מ״ג
    סידן 67.8 מ״ג 406.5 מ״ג
    ברזל 40.3 מ״ג 241.7 מ״ג
    אשלגן 441.7 מ״ג 2650.3 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 41.9 מ״ג
    סגור

מוסקה עם טוויסט, חצילונים קטנטנים ממולאים בבשר ושוחים ברוטב עגבניות.

כל כך הרבה גרסאות למאכל הטעים הזה, כל מדינה עושה אותו קצת אחרת וכל משפחה מכניסה את התבלין הסודי או השיטה הסודית למתכון המשפחתי שעובר בדורות.

הפעם, גיא גמזו משתף אותנו במתכון הסודי שלו ובטוויסט שעושה את כל ההבדל.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

חצילונים

רוטב

מלית


אופן הכנה

  1. מורידים את קצוות החציל ויוצרים כיס למילוי, מניחים בצד.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב, מטגנים את השום עד להזהבה מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים 3 דקות.
  3. מוסיפים תבלינים, מלח, סוכר וצימוקים ומערבבים כחצי דקה.
  4. מוסיפים מחית עגבניות ומים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
  5. מכינים את המילוי: בקערה מערבבים בשר טחון ושומן טלה יחד עם בצל, שום, תבלינים, שמן זית ומלח לתערובת אחידה.
  6. ממלאים את החצילונים ומקמחים היטב מכל הצדדים ומניחים בצד.
  7. במקביל מחממים שמן לטיגון בסיר רחב, מטגנים את החצילונים מכל הצדדים,
  8. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  9. מעבירים את החצילונים המטוגנים לסיר עם רוטב העגבניות.
  10. מבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה, ומגישים.

    מוסקה חצילונים
    מוסקה חצילונים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חגיגה בלקנית עם מוסקה חצילונים של שף גיא גמזו!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות