חגיגי וקל להכנה: שוקיים עם פירות יבשים וערמונים

לכבוד ראש השנה הקרב ובא פלג בכור מפליג בזיכרונות וחוזר לחדר האוכל בקיבוץ, עם מחווה לאולגה הבשלנית המיתולוגית ומנת העוף והפירות יבשים שלה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

תכף מגיע ערב ראש השנה. וזה מחזיר אותי לחגים בקיבוץ שהיו ללא ספק חוויה תרבותית מהנה במיוחד, שלצערי נעלמה מן העולם(לפחות 90 אחוז מהקיבוצים).

שני חגים קיבוציים בלטו במיוחד: ראש השנה ופסח.

ההכנות היו כבר בשבוע שלפני החג, תמיד היה צוות בישול חג שהיה מבשל בלילה - לא לפגוע חלילה בשלוש ״ארוחות הקודש״ של החברים: בוקר, צוהריים, ערב, שדרשו צוות בישול נפרד.

שם בעצם התחלתי את ״הקריירה הקולינרית״ שלי.

תמיד התנדבתי להצטרף לצוות בישול הלילה של חגים וחתונות. על הכל ״ניצחה״ אולגה זרד ז״ל, הבשלנית המיתולוגית של חוקוק (דור שני של טבחיות) שהמשיכה את דרכה של אמא שלה, ״דדה״.

אולגה שבעצם מורתי ורבתי הקולינרית , באה מבית מרוקאי, ומשם ידי הזהב שלה באוכל. היא ידעה לבשל הכל ובהצלחה ייתרה ולי תמיד היה מחכה: קוסקוס אמיתי וסלט פלפלים חריפים צלויים ועגבניות צלויות על הגז.

החג, היה גם סוג של עונש לתורני החג, כמו שאתם יכולים לתאר לעצמכם, מתנדבים לתפקיד הזה לא היו, כולם היו תמיד מתחמקים והיה צריך לג’נגל ולאלתר כדי למצוא תורנים.

אבל, ולמרות זאת, את תחושת החג המקסימה, אי אפשר לשכוח: השולחנות הארוכים הצפופים, ערוכים בכל טוב, טקס החג המיוחד, המקלה הקיבוצית המקומית ואגדות החג שנכתבו לפי המסורת הקיבוצית.

מנה אחת מזכירה לי במיוחד את אולגה ז״ל והמטבח המרוקאי, והיא: עוף עם פירות יבשים.

אז לפניכם סוג של אינטרפטציה למנה של אולגה, הגרסה שלי קלה יותר, מהירה יותר ומתאימה לחג.

האמינו לי, טעימה אששששש!

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מורחים את העוף עם שמן זית ומלח ומניחים בתוך תבנית פיירקס.

    מורחים את העוף עם שמן זית ומלח ומניחים בתוך תבנית פיירקס. צילום: פלג בכר
    מורחים את העוף עם שמן זית ומלח ומניחים בתוך תבנית פיירקס. צילום: פלג בכר

  3. מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות עד שהעוף משחים.
  4. בינתיים, מטגנים את הבצלים היטב עד שהם מקורמלים ושחומים.
  5. מיד כשיוצא העוף מהתנור מפזרים מעל דבש, מעל מניחים את הבצל המטוגן ומפזרים את הפירות היבשים.
  6. מוסיפים את ציר המרק, (הציר צריך למלא בצורה אחידה את תחתית התבנית, בערך עד רבע מגובה העוף), מכסים בנייר כסף ומחזירים לתנור, מורידים את חום התנור ל-160 מעלות למשך שעה וחצי שעתיים.

    לתפריט ארוחת ראש השנה המלא והנפלא של פודי ורון יוחננוב לחצו כאן! בתיאבון!

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 7 מנות
קלוריות 225.1 קק״ל 1575.6 קק״ל
פחמימות 32.5 גרם 227.2 גרם
שומן 9.5 גרם 66.7 גרם
נתרן 745.9 מ״ג 5221.3 מ״ג
חלבון 2.7 גרם 18.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 17.3 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 10.0 גרם
כולסטרול 1.5 מ״ג 10.8 מ״ג
סידן 29.9 מ״ג 209.3 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 6.7 מ״ג
אשלגן 414.0 מ״ג 2897.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar