-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 554.6 קק״ל 2218.5 קק״לפחמימות 24.6 גרם 98.2 גרםשומן 38.5 גרם 154.1 גרםנתרן 789.0 מ״ג 3156.1 מ״גחלבון 23.4 גרם 93.6 גרםסיבים תזונתיים 11.8 גרם 47.1 גרםשומן רווי 5.3 גרם 21.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.2 מ״ג 292.8 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 237.3 מ״ג 949.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות555
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 554.6 קק״ל 2218.5 קק״לפחמימות 24.6 גרם 98.2 גרםשומן 38.5 גרם 154.1 גרםנתרן 789.0 מ״ג 3156.1 מ״גחלבון 23.4 גרם 93.6 גרםסיבים תזונתיים 11.8 גרם 47.1 גרםשומן רווי 5.3 גרם 21.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.2 מ״ג 292.8 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 237.3 מ״ג 949.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
יש לכם חשק לחומוס ביתי? רובנו במזרח התיכון חולקים את הרצון הזה מדי פעם, אז בדיוק בשבילכם קבלו גרסה עשירה למסבחה של רות אוליבר, בתוספת פטריות מוקפצות וקוביות טופו שישדרגו ויעלו את צריכת החלבון היומית שלכם. אז רוצו למטבח ותכינו לכם מנת מסבחה משודרגת וטעימה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 555 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו פטריות
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחצוי ופרוס
-
300 גרם טופו קשהחתוך לקוביות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןפרוסות דק
-
1 1/2 כפיות כמון טחון
חומוס
-
1 כף שמן זיתלחומוס
-
3 שיני שוםכתושות
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםמושרים 12 שעות ומבושלים לריכוך
הגשה
-
1 כפית פפריקה מתוקהאו לחלופין כמון
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוץ
-
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מכינים פטריות עם טופו: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים למחבת פטריות, קוביות טופו וכמון.
- ממשיכים להקפיץ ולערבב עוד כ-5 דקות על להבה גבוהה, מכבים את האש.
- מכינים את המסבחה: שמים בקערה כף שמן זית, טחינה, מיץ לימון, שום כתוש, מלח וכרבע כוס מי בישול החומוס, את הגרגירים אפשר למעוך או להשאיר שלמים.
- מערבבים היטב, במידה והתערובת נראית סמיכה, ניתן להוסיף עוד טיפה מים.
- מעבירים לקערות הגשה, מפזרים במרכז כל קערה מתערובת הפטריות עם הטופו את גרגירי החומוס הנותרים.
- מזלפים מעל הכל שמן זית, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים פטריות עם טופו: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים למחבת פטריות, קוביות טופו וכמון.
- ממשיכים להקפיץ ולערבב עוד כ-5 דקות על להבה גבוהה, מכבים את האש.
- מכינים את המסבחה: שמים בקערה כף שמן זית, טחינה, מיץ לימון, שום כתוש, מלח וכרבע כוס מי בישול החומוס, את הגרגירים אפשר למעוך או להשאיר שלמים.
- מערבבים היטב, במידה והתערובת נראית סמיכה, ניתן להוסיף עוד טיפה מים.
- מעבירים לקערות הגשה, מפזרים במרכז כל קערה מתערובת הפטריות עם הטופו את גרגירי החומוס הנותרים.
- מזלפים מעל הכל שמן זית, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן