חומוס ביתי מושלם

תגידו שלום לחומוסיה הקבועה שלכם. סימון ביטון מלמדת להכין חומוס ביתי מושלם, ללא תוספות וחומרים משמרים. מגישים בליווי פיתה טרייה ובצל לבן חי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    יום 1, 12 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

חומוס

הגשה

אופן הכנה

  1. בוררים היטב את החומוס, שוטפים היטב במים עד שהמים נקיים.
  2. משרים במים ללילה שלם (בקיץ מומלץ לשמור בקירור). מסננים מהמים ומשרים שוב במים לכמה שעות.
  3. שוטפים את הגרגרים שוב, עד שהמים שקופים, מסננים ומעבירים לסיר עם מים נקיים בגובה של כ-5 ס”מ מעל לגרגרים.
  4. מוסיפים לסיר את שיני השום, בצל, עגבניה ובצל ירוק.
  5. על גבי להבה בינונית מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהגרגרים הופכים רכים. ניתן לזרז את הבישול ע״י הוספה של כפית סודה לשתייה.
  6. מידי פעם מערבבים, מסירים את הקצף והקליפות שמצטברות.
  7. גרגירי החומוס מוכנים כשהם נמעכים בקלות בין האצבעות.
  8. מסננים את גרגירי החומוס ונפטרים מהעגבנייה, בצל ובצל ירוק. סוחטים את הלימונים, קוצצים את הפטרוזיליה. קולפים וחותכים גס את הבצל.
  9. טוחנים במעבד מזון 2 כוסות גרגירי חומוס ושום מבושלים, טחינה גולמית, לימון, כמון ומלח. אם המרקם סמיך מידי, מוסיפים מעט נוזלים מהסיר.
  10. מגישים עם שמן זית, פטרוזיליה, כמון, פפריקה, בצל וגרגירי חומוס מבושלים.

הערות

  • ניתן לקצר את זמן הבישול בחצי ע״י שימוש בסיר לחץ

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 443.7 קק״ל 2218.7 קק״ל
פחמימות 24.3 גרם 121.4 גרם
שומן 32.3 גרם 161.5 גרם
נתרן 638.8 מ״ג 3193.8 מ״ג
חלבון 12.4 גרם 62.0 גרם
סיבים תזונתיים 11.0 גרם 55.2 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 22.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 112.7 מ״ג 563.7 מ״ג
ברזל 4.7 מ״ג 23.4 מ״ג
אשלגן 498.0 מ״ג 2490.1 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 8.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody