חזה עוף ביין לבן, לימון, מייפל וצ’ילי

שי-לי ליפא משדרגת חזה עוף עסיסי ועוטפת אותו ברוטב חמוץ-מתוק מיוחד וטעים שמשדרג כל ארוחה. משתלב נפלא עם תוספת חמה או כתוספת לסלט.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מוציאים את חזות העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
  2. חותכים את הלימון לעיגולים בעובי 1 ס”מ
  3. שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
  4. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ועוף ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
  5. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מצמצמים אותו למחצית מכמות הנוזל.
  6. מוסיפים פרוסות לימון, מיץ לימון, מייפל וצ’ילי, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
  7. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות (הופכים צד במהלך הבישול), עד שהעוף מוכן. נזהרים לא לייבש.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 272.9 קק״ל 1091.6 קק״ל
פחמימות 7.5 גרם 30.1 גרם
שומן 9.0 גרם 35.8 גרם
נתרן 881.0 מ״ג 3524.0 מ״ג
חלבון 36.6 גרם 146.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.3 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרם
כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
סידן 25.6 מ״ג 102.4 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
אשלגן 283.4 מ״ג 1133.6 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar