חלה בעציץ – הלחם הכי מגניב שיש

שי-לי ליפא משדרגת את המתכון שלה לערבי שישי ומכינה חלה בעציץ - חלות פרווה אישיות שנאפות בתוך עציצים. דרך חמודה ומקורית להגיש לחם לאורחים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. ממיסים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים והסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים במשקל 200 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
  4. מרפדים כל עציץ בנייר אפייה. מניחים כל כדור בצק בתוך עציץ, מכסים במגבת נקייה לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
  5. מחממים את התנור ל-175 מעלות. טורפים את הביצה.
  6. מברישים את כיפות הבצק בביצה ומפזרים את השומשום או הפרג. אופים 25-20 דקות עד שהחלות זהובות.

הערות

  • המצרכים מספיקים ל-4 עציצים בנפח 400 מ"ל כל אחד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 626.1 קק״ל 2504.3 קק״ל
פחמימות 89.3 גרם 357.4 גרם
שומן 20.0 גרם 80.0 גרם
נתרן 822.1 מ״ג 3288.5 מ״ג
חלבון 16.2 גרם 65.0 גרם
סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.2 גרם
שומן רווי 3.3 גרם 13.3 גרם
כולסטרול 126.9 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 82.5 מ״ג 329.8 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 11.5 מ״ג
אשלגן 218.5 מ״ג 873.9 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 5.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody