חלה דלמטית בצבעי שחור ולבן

יום שישי הגיע ואתם רוצים להפתיע את האורחים עם לחם מגניב? שי-לי ליפא מכינה חלה דלמטית, חלה בשני צבעים שמתגלים רק כאשר פורסים אותה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-55 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    10

מצרכים

תערובת בצק חום

אופן הכנה

  1. ממיסים בקערת מיקסר עם וו לישה שמרים וסוכר בחלב החמים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
  3. מוציאים 2/3 מהבצק לקערה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
  4. מוסיפים ל-1/3 הבצק שנותר בקערה אבקת קקאו וחלב. מעבדים עוד 2 דקות עד שנוצר בצק חום אחיד וחלק.
  5. מניחים בקערה שנייה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
  6. מתפיחים את שני סוגי הבצק כשעה עד שמכפילים את נפחם.
  7. מחלקים את הבצק הלבן ל-7 חלקים, ואת הבצק החום ל-7 חלקים.
  8. מרדדים כל חלק מהבצק הלבן לעלה מאורך בעובי 1/2 ס”מ.
  9. מגלגלים כל בצק חום לגליל דק.
  10. מניחים כל גליל חום על עלה בצק לבן ומגלגלים לגליל עבה.
  11. מניחים בתבנית משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
  12. מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהחלה זהובה מאוד. ממתינים כ-30 דקות ורק אז פורסים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2466.8 קק״ל 2466.8 קק״ל
פחמימות 456.9 גרם 456.9 גרם
שומן 54.3 גרם 54.3 גרם
נתרן 3215.1 מ״ג 3215.1 מ״ג
חלבון 57.5 גרם 57.5 גרם
סיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרם
שומן רווי 28.7 גרם 28.7 גרם
כולסטרול 377.7 מ״ג 377.7 מ״ג
סידן 146.8 מ״ג 146.8 מ״ג
ברזל 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 970.5 מ״ג 970.5 מ״ג
אבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody