קרין גורן אופה לכם חלות מתוקות לשבת

חלה מתוקה לשבת - חלה תפוחה וזהובה, מרשימה וחגיגית, עשויה מ-5 רצועות. אפשר לקשט בשומשום או פרג, או בכלל להגזים ולהכין חלת 2 קומות
חלה מתוקה לשבת - חלה תפוחה וזהובה, מרשימה וחגיגית, עשויה מ-5 רצועות. אפשר לקשט בשומשום או פרג, או בכלל להגזים ולהכין חלת 2 קומות
  • קרין גורן
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    2714
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2714.0 קק״ל 5427.9 קק״ל
    פחמימות 451.1 גרם 902.1 גרם
    שומן 70.6 גרם 141.1 גרם
    נתרן 4168.5 מ״ג 8336.9 מ״ג
    חלבון 67.2 גרם 134.3 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 13.3 גרם
    כולסטרול 443.1 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 132.6 מ״ג 265.2 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 668.8 מ״ג 1337.6 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 12.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    2714
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2714.0 קק״ל 5427.9 קק״ל
    פחמימות 451.1 גרם 902.1 גרם
    שומן 70.6 גרם 141.1 גרם
    נתרן 4168.5 מ״ג 8336.9 מ״ג
    חלבון 67.2 גרם 134.3 גרם
    סיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 13.3 גרם
    כולסטרול 443.1 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 132.6 מ״ג 265.2 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 668.8 מ״ג 1337.6 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 12.1 מ״ג
    סגור

לתוספת של רושם ונוכחות על השולחן אני מכינה חלת קומתיים – קולעים מהבצק 2 חלות, אחת קטנה (בערך 1/3 או 1/4 מכמות הבצק) ואחת גדולה, ומניחים את החלה הקטנה מעל הגדולה לפני ההתפחה. ואפשר גם להכין חלה מ-5 רצועות (הסבר בהמשך).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
  2. לחלה חגיגית במיוחד קולעים 5 רצועות באופן הבא: צובטים יחד את חמש הרצועות בקצה העליון. ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5 (לאחר כל שינוי בסדר ממספרים אותן מחדש), ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2 וחו”ח.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
  4. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.

הערות

  • הבצק מספיק ל-2 חלות גדולות, או חלה ענקית חגיגית אחת.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון ל-1/2 כוס, אם רוצים חלה פחות מתוקה.
  • אפשר להחליף את השמן ב-120 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרין גורן אופה לכם חלות מתוקות לשבת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    חדווה מוטיל

    כבר פעם שניה שהבצק לא תופח לי . מה עושים במקרה כזה?

      Avatar
      מערכת Foody

      שימי לב שהקמח והשמרים שאת משתמשת בהם טובים ולא פגי תוקף. וכן, שימי את כל המצרכים בקערת המיקסר ללישה של 7-8 דקות ורק אז תכניסי את המלח ותמשיכי ללוש 1-2 דקות.

    Avatar
    שושי נחום

    אפשר להשתמש בתבנית החלה שלך מסיליקון?ווהאם צריך לשים בה נייר אפיה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שוש, כן אפשר להשתמש בתבנית חלה מסיליקון, אך יש להקפיד לשמן אותה היטב או לרפד בנייר אפייה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות