סנו רקע

חלה עם קציצות ערוק

חלה לשישי עם קציצות טעימות והכל במתכון אחד! בואו איתנו להכין חלה טרייה, עם קציצות ערוק טעימות ורכות שיהפכו את סוף השבוע לחגיגה של טעמים
חלה לשישי עם קציצות טעימות והכל במתכון אחד! בואו איתנו להכין חלה טרייה, עם קציצות ערוק טעימות ורכות שיהפכו את סוף השבוע לחגיגה של טעמים
  • עדי מרום
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1766
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1766.4 קק״ל 7065.6 קק״ל
    פחמימות 282.1 גרם 1128.5 גרם
    שומן 50.1 גרם 200.4 גרם
    נתרן 3272.3 מ״ג 13089.4 מ״ג
    חלבון 43.9 גרם 175.4 גרם
    סיבים תזונתיים 14.4 גרם 57.5 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 18.6 גרם
    כולסטרול 263.8 מ״ג 1055.0 מ״ג
    סידן 166.3 מ״ג 665.3 מ״ג
    ברזל 6.8 מ״ג 27.4 מ״ג
    אשלגן 1071.9 מ״ג 4287.6 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 15.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1766
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1766.4 קק״ל 7065.6 קק״ל
    פחמימות 282.1 גרם 1128.5 גרם
    שומן 50.1 גרם 200.4 גרם
    נתרן 3272.3 מ״ג 13089.4 מ״ג
    חלבון 43.9 גרם 175.4 גרם
    סיבים תזונתיים 14.4 גרם 57.5 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 18.6 גרם
    כולסטרול 263.8 מ״ג 1055.0 מ״ג
    סידן 166.3 מ״ג 665.3 מ״ג
    ברזל 6.8 מ״ג 27.4 מ״ג
    אשלגן 1071.9 מ״ג 4287.6 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 15.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
כריכים
עדי מרום
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות ערוק


אופן הכנה

  1. מכינים את החלות: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות טורבו.
  2. בקערת המיקסר מניחים שמרים, סוכר ומים ומוסיפים ביצה, קמח ושמן ומתחילים בלישה על מהירות בינונית עד קבלת בצק.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה של כ-10 דקות.
  4. משמנים מעט את הבצ, מכסים ומניחים בצד להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה.
  5. לאחר התפחת הבצק שוקלים כדורים של 100 גרם ומניחים על משטח מקומח, כל כדור מרדדים ובעזרת הידיים מגלגלים לרצועה אחידה וארוכה.
  6. מהרצועות קולעים צמות ומסדרים בתבנית אינגליש עם נייר אפייה מתאים של סנו, מתפיחים את החלות כ45 דקות עד שתפחו כ75% מהגובה שהיו.
  7. מצפים בביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות או עד שהחלות שחומות מלמעלה ומלמטה.
  8. מכינים את הקציצות: מגרדים בפומפייה תפוח אדמה, בצל, גזר, בטטה וקישוא וסוחטים היטב מהנוזלים בעזרת הידיים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, תבלינים וביצים ובעזרת הידיים לשים טוב לעיסה אחידה.
  9. מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק ויוצרים קציצות בעזרת היידים, מהדקים היטב, מוציאים את הנוזלים ומכניסים לשמן החם, מטגנים מכל צד מספר דקות והופכים, מוציאים למגש עם נייר סופג.
  10. מרכיבים את החלה: חותכים את החלה במרכז, מורחים עליה מטבוחה, מניחים חצילים מטוגנים, טחינה, בצל סגול ואת קציצות הערוק וסוגרים.
חלה עם קציצות ערוק
חלה עם קציצות ערוק. צילום: עדי מרום
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות