חלה עם קציצות ערוק
חלה לשישי עם קציצות טעימות והכל במתכון אחד! בואו איתנו להכין חלה טרייה, עם קציצות ערוק טעימות ורכות שיהפכו את סוף השבוע לחגיגה של טעמים
חלה לשישי עם קציצות טעימות והכל במתכון אחד! בואו איתנו להכין חלה טרייה, עם קציצות ערוק טעימות ורכות שיהפכו את סוף השבוע לחגיגה של טעמים
- עדי מרום
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1766.4 קק״ל 7065.6 קק״לפחמימות 282.1 גרם 1128.5 גרםשומן 50.1 גרם 200.4 גרםנתרן 3272.3 מ״ג 13089.4 מ״גחלבון 43.9 גרם 175.4 גרםסיבים תזונתיים 14.4 גרם 57.5 גרםשומן רווי 4.7 גרם 18.6 גרםכולסטרול 263.8 מ״ג 1055.0 מ״גסידן 166.3 מ״ג 665.3 מ״גברזל 6.8 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 1071.9 מ״ג 4287.6 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.3 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1766
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1766.4 קק״ל 7065.6 קק״לפחמימות 282.1 גרם 1128.5 גרםשומן 50.1 גרם 200.4 גרםנתרן 3272.3 מ״ג 13089.4 מ״גחלבון 43.9 גרם 175.4 גרםסיבים תזונתיים 14.4 גרם 57.5 גרםשומן רווי 4.7 גרם 18.6 גרםכולסטרול 263.8 מ״ג 1055.0 מ״גסידן 166.3 מ״ג 665.3 מ״גברזל 6.8 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 1071.9 מ״ג 4287.6 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1766 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חלות
קציצות ערוק
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 גזרים בינוניים
-
1 בטטה בינונית
-
1 בצל בינוני
-
1 קישוא בינוני
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
3 ביצים M
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כף כורכום
-
1/2 כף פלפל שחור טחון
-
1/2 כף מלח דק
להגשה
-
1 בצל סגול בינוניפרוס
אופן הכנה
- מכינים את החלות: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות טורבו.
- בקערת המיקסר מניחים שמרים, סוכר ומים ומוסיפים ביצה, קמח ושמן ומתחילים בלישה על מהירות בינונית עד קבלת בצק.
- מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה של כ-10 דקות.
- משמנים מעט את הבצ, מכסים ומניחים בצד להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה.
- לאחר התפחת הבצק שוקלים כדורים של 100 גרם ומניחים על משטח מקומח, כל כדור מרדדים ובעזרת הידיים מגלגלים לרצועה אחידה וארוכה.
- מהרצועות קולעים צמות ומסדרים בתבנית אינגליש עם נייר אפייה מתאים של סנו, מתפיחים את החלות כ45 דקות עד שתפחו כ75% מהגובה שהיו.
- מצפים בביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות או עד שהחלות שחומות מלמעלה ומלמטה.
- מכינים את הקציצות: מגרדים בפומפייה תפוח אדמה, בצל, גזר, בטטה וקישוא וסוחטים היטב מהנוזלים בעזרת הידיים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, תבלינים וביצים ובעזרת הידיים לשים טוב לעיסה אחידה.
- מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק ויוצרים קציצות בעזרת היידים, מהדקים היטב, מוציאים את הנוזלים ומכניסים לשמן החם, מטגנים מכל צד מספר דקות והופכים, מוציאים למגש עם נייר סופג.
- מרכיבים את החלה: חותכים את החלה במרכז, מורחים עליה מטבוחה, מניחים חצילים מטוגנים, טחינה, בצל סגול ואת קציצות הערוק וסוגרים.
אופן הכנה
- מכינים את החלות: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות טורבו.
- בקערת המיקסר מניחים שמרים, סוכר ומים ומוסיפים ביצה, קמח ושמן ומתחילים בלישה על מהירות בינונית עד קבלת בצק.
- מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה של כ-10 דקות.
- משמנים מעט את הבצ, מכסים ומניחים בצד להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה.
- לאחר התפחת הבצק שוקלים כדורים של 100 גרם ומניחים על משטח מקומח, כל כדור מרדדים ובעזרת הידיים מגלגלים לרצועה אחידה וארוכה.
- מהרצועות קולעים צמות ומסדרים בתבנית אינגליש עם נייר אפייה מתאים של סנו, מתפיחים את החלות כ45 דקות עד שתפחו כ75% מהגובה שהיו.
- מצפים בביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות או עד שהחלות שחומות מלמעלה ומלמטה.
- מכינים את הקציצות: מגרדים בפומפייה תפוח אדמה, בצל, גזר, בטטה וקישוא וסוחטים היטב מהנוזלים בעזרת הידיים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, תבלינים וביצים ובעזרת הידיים לשים טוב לעיסה אחידה.
- מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק ויוצרים קציצות בעזרת היידים, מהדקים היטב, מוציאים את הנוזלים ומכניסים לשמן החם, מטגנים מכל צד מספר דקות והופכים, מוציאים למגש עם נייר סופג.
- מרכיבים את החלה: חותכים את החלה במרכז, מורחים עליה מטבוחה, מניחים חצילים מטוגנים, טחינה, בצל סגול ואת קציצות הערוק וסוגרים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן