חלומו של כל שולחן חג: קיש מנגולד מפנק

שלומי נבון במתכון מושלם לאירוח בשבועות - קיש מנגולד עשיר וטעים, עם גבינת עיזים ורוטב רויאל, השילוב המושלם של מרקמים וטעמים על בצק פריך ונימוח
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק

רויאל (בלילה)

מילוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים את הקמח המלח ועשבי התבלין. מטמיעים את החמאה בקמח תוך כדי עיבוד ב”פולסים” כל פעם שליש מכמות החמאה.
  2. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים ב”פולסים” עד לקבלת בצק אחיד (עדיף ללוש את הבצק כמה שפחות).
  3. משטחים את הבצק בעזרת היד עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  4. מרדדים את הבצק לעובי של כ 3 מ”מ ומסדרים בתבנית קיש.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מכינים את המנגולד: במחבת מטגנים היטב את הבצל ומתבלים במלח פלפל. מוסיפים את הגבעול של המנגולד ומטגנים לריכוך. מוסיפים את העלים ומטגנים עד לצמצום נוזלים. מתקנים טעמים.
  7. מרכיבים את הקיש: מסדרים נייר אפייה בתבנית הקיש מעל הבצק מוסיפים “משקולת” (קטניות או משהו בסגנון) ועושים “אפייה עיוורת” לכ-12 דק’.
  8. מכינים את הרויאל: מערבבים את כל מצרכי הרויאל בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. מוציאים מהתנור, מורידים את נייר האפייה, מסדרים שכבה יפה של תבשיל המנגולד ומעל פרוסות גבינת מה-עז. בוזקים את הרואיל עד לאמצע גובה פרוסות הגבינה.
  10. אופים ב-180 מעלות עד להזהבה.
    קיש מנגולד. צילום: אתר טרה
    קיש מנגולד. צילום: אתר טרה

    מתכון מתוך אתר טרה של השף שלומי נבון

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2329.3 קק״ל 2329.3 קק״ל
פחמימות 188.9 גרם 188.9 גרם
שומן 148.6 גרם 148.6 גרם
נתרן 3343.8 מ״ג 3343.8 מ״ג
חלבון 56.8 גרם 56.8 גרם
סיבים תזונתיים 14.9 גרם 14.9 גרם
שומן רווי 11.9 גרם 11.9 גרם
כולסטרול 844.0 מ״ג 844.0 מ״ג
סידן 366.8 מ״ג 366.8 מ״ג
ברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
אשלגן 2264.8 מ״ג 2264.8 מ״ג
אבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar