חלומו של כל שולחן חג: קיש מנגולד מפנק

שלומי נבון במתכון מושלם לאירוח בשבועות - קיש מנגולד עשיר וטעים, עם גבינת עיזים ורוטב רויאל, השילוב המושלם של מרקמים וטעמים על בצק פריך ונימוח
שלומי נבון במתכון מושלם לאירוח בשבועות - קיש מנגולד עשיר וטעים, עם גבינת עיזים ורוטב רויאל, השילוב המושלם של מרקמים וטעמים על בצק פריך ונימוח
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    2329
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2329.3 קק״ל 2329.3 קק״ל
    פחמימות 188.9 גרם 188.9 גרם
    שומן 148.6 גרם 148.6 גרם
    נתרן 3343.8 מ״ג 3343.8 מ״ג
    חלבון 56.8 גרם 56.8 גרם
    סיבים תזונתיים 14.9 גרם 14.9 גרם
    שומן רווי 11.9 גרם 11.9 גרם
    כולסטרול 844.0 מ״ג 844.0 מ״ג
    סידן 366.8 מ״ג 366.8 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 2264.8 מ״ג 2264.8 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    2329
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2329.3 קק״ל 2329.3 קק״ל
    פחמימות 188.9 גרם 188.9 גרם
    שומן 148.6 גרם 148.6 גרם
    נתרן 3343.8 מ״ג 3343.8 מ״ג
    חלבון 56.8 גרם 56.8 גרם
    סיבים תזונתיים 14.9 גרם 14.9 גרם
    שומן רווי 11.9 גרם 11.9 גרם
    כולסטרול 844.0 מ״ג 844.0 מ״ג
    סידן 366.8 מ״ג 366.8 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 2264.8 מ״ג 2264.8 מ״ג
    אבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

רויאל (בלילה)

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים את הקמח המלח ועשבי התבלין. מטמיעים את החמאה בקמח תוך כדי עיבוד ב”פולסים” כל פעם שליש מכמות החמאה.
  2. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים ב”פולסים” עד לקבלת בצק אחיד (עדיף ללוש את הבצק כמה שפחות).
  3. משטחים את הבצק בעזרת היד עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  4. מרדדים את הבצק לעובי של כ 3 מ”מ ומסדרים בתבנית קיש.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מכינים את המנגולד: במחבת מטגנים היטב את הבצל ומתבלים במלח פלפל. מוסיפים את הגבעול של המנגולד ומטגנים לריכוך. מוסיפים את העלים ומטגנים עד לצמצום נוזלים. מתקנים טעמים.
  7. מרכיבים את הקיש: מסדרים נייר אפייה בתבנית הקיש מעל הבצק מוסיפים “משקולת” (קטניות או משהו בסגנון) ועושים “אפייה עיוורת” לכ-12 דק’.
  8. מכינים את הרויאל: מערבבים את כל מצרכי הרויאל בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. מוציאים מהתנור, מורידים את נייר האפייה, מסדרים שכבה יפה של תבשיל המנגולד ומעל פרוסות גבינת מה-עז. בוזקים את הרואיל עד לאמצע גובה פרוסות הגבינה.
  10. אופים ב-180 מעלות עד להזהבה.
    קיש מנגולד. צילום: אתר טרה
    קיש מנגולד. צילום: אתר טרה

    מתכון מתוך אתר טרה של השף שלומי נבון

מתכונים נוספים שכדאי להכיר
חלומו של כל שולחן חג: קיש מנגולד מפנק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות