חלות מתוקות מושלמות

אין כמו ניחוח של חלה מתוקה הנאפית בתנור הביתי. סימה ביטון מלמדת כיצד להכין חלות מתוקות מושלמות, רכות ואווריריות עם מתיקות עדינה של דבש
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק

הברשה

עיטור

אופן הכנה

  1. מרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה.
  2. לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח, מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד המלח והשמן.
  3. לשים 5-7 דקות במהירות בינונית ועד לקבלת בצק רך וחלק.
  4. מוסיפים את השמן והמלח ולשים 9 דקות נוספות.
  5. מכסים בשקית ניילון (לא ניילון נצמד) ומתפיחים כ-60-45 דקות או עד שהבצק תופח פי אחד ורבע עד אחד וחצי מנפחו המקורי.
  6. מחלקים את הבצק לשמונה חלקים שווים.
  7. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את כל אחד מחלקי הבצק למלבן ארוך, ומגלגלים כל מלבן מאחת הצלעות הארוכות לרצועה. מגלגלים מעט את הרצועה, כדי להדק אותה.
  8. קולעים כל שלוש רצועות לחלה או ללחמניות.
  9. מכינים את הציפוי: בקערית טורפים היטב את הביצה עם השמן זית.
  10. מניחים את החלות בתבניות האפייה ומברישים בציפוי.
  11. מפזרים על החלות המוברשות שומשום/ גרעיני דלעת/ קצח/ או פרג.
  12. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים עד שהבצק תופח פי אחד ורבע עד אחד וחצי מנפחו המקורי.
  13. בזמן שהחלות תופחות מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים, ליצירת אדים.
  14. אופים את החלות 25 דקות או עד שהן מזהיבות, מומלץ לבדוק שהחלות הזהיבו מעט גם בחלקן התחתון.

הערות

  • ניתן להחליף את השמרים היבשים בשקית שמרים טריים
  • לעיטור משתמשים באחת (או יותר) מהאופציות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 627.5 קק״ל 2510.1 קק״ל
פחמימות 48.5 גרם 193.8 גרם
שומן 45.0 גרם 180.0 גרם
נתרן 72.9 מ״ג 291.6 מ״ג
חלבון 10.0 גרם 40.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרם
שומן רווי 6.0 גרם 24.0 גרם
כולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 176.7 מ״ג 706.8 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 13.9 מ״ג
אשלגן 218.2 מ״ג 872.7 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 9.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody