חלת אגסים מהממת שתפיל אתכם מהכיסא!

חלת אגסים מבצק עשיר במילוי גבינת קממבר נמסה, אגסים מתוקים ועלי אורגנו טריים. אחרי האפייה מברישים את החלה במייפל והתוצאה- גן עדן!
חלת אגסים מבצק עשיר במילוי גבינת קממבר נמסה, אגסים מתוקים ועלי אורגנו טריים. אחרי האפייה מברישים את החלה במייפל והתוצאה- גן עדן!
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1801
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1801.4 קק״ל 9006.9 קק״ל
    פחמימות 722.9 גרם 3614.3 גרם
    שומן 566.6 גרם 2832.9 גרם
    נתרן 2201.2 מ״ג 11006.1 מ״ג
    חלבון 554.5 גרם 2772.4 גרם
    סיבים תזונתיים 531.1 גרם 2655.4 גרם
    שומן רווי 547.7 גרם 2738.6 גרם
    כולסטרול 736.4 מ״ג 3681.8 מ״ג
    סידן 704.6 מ״ג 3523.1 מ״ג
    ברזל 528.7 מ״ג 2643.7 מ״ג
    אשלגן 979.2 מ״ג 4896.2 מ״ג
    אבץ 528.9 מ״ג 2644.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1801
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1801.4 קק״ל 9006.9 קק״ל
    פחמימות 722.9 גרם 3614.3 גרם
    שומן 566.6 גרם 2832.9 גרם
    נתרן 2201.2 מ״ג 11006.1 מ״ג
    חלבון 554.5 גרם 2772.4 גרם
    סיבים תזונתיים 531.1 גרם 2655.4 גרם
    שומן רווי 547.7 גרם 2738.6 גרם
    כולסטרול 736.4 מ״ג 3681.8 מ״ג
    סידן 704.6 מ״ג 3523.1 מ״ג
    ברזל 528.7 מ״ג 2643.7 מ״ג
    אשלגן 979.2 מ״ג 4896.2 מ״ג
    אבץ 528.9 מ״ג 2644.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים עם וו הלישה את כל חומרי הבצק, פרט למלח, במשך כ-8 דקות.
  2. לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומעבירים להתפחה במשך כ-90 דקות עד להכפלת הנפח. ניתן גם להתפיח את הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 40 מעלות.
  4. בינתיים מקלפים את האגסים, ומסלקים את הגרעינים מבפנים באמצעות כפית.
  5. לאחר תפיחת הבצק מחלקים אותו לחתיכות שוות במשקל 100 גרם כל אחת.
  6. כל חתיכה מגלגלים לגליל ארוך וכל שני גלילים מגלגלים ביניהם לצמה. סה”כ 5 צמות כמספר האגסים.
  7. מרפדים תבנית תנור או תבנית אלומיניום עגולה בקוטר 30 ס”מ בנייר אפייה, מסדרים את האגסים בתבנית ומסביב לכל אגס מניחים את הצמה שייצרנו.
  8. באזורים הפנויים מניחים גלילים של קממבר.
  9. מסדרים את ענפי האורגנו מסביב ומתפיחים שוב במשך כ-30 דקות.
  10. אופים את החלה בתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות במשך 30-35 דקות.
  11. לאחר האפייה מברישים ישר בסירופ מייפל טבעי.

    חלת אגסים2
    חלת אגסים וגבינת קממבר נמסה בנגיעות מייפל. צילום: תומר אומנסקי

הערות

  • מומלץ לאכול את הגבינה מייד לאחר האפייה, אחרת היא מתקשה.
  • יש לוודא שהבצק תפח היטב לפני האפייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלת אגסים מהממת שתפיל אתכם מהכיסא!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    שרית אפריאט-ליבוביץ

    חבל לאכול יצירה כזאת

קטגוריות

אביזרים

טכניקות