חלת תפוח בדבש

קבלו מתכון מעולה של חלת תפוח בדבש - חלה מתוקה, גדולה, מרשימה וחגיגית שמתאימה בול לשולחן החג בראש השנה, וגם בכל אירוע אחר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים סוכר, אינסטנט וניל, ביצים, מים, שמן ומלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מעצבים, מתפיחים ואופים: שמים את התפוחים בקערה ויוצקים מעל מים חמים למשך 5 דקות. אם הצימוקים יבשים מדי משרים גם אותם. בינתיים מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן ארוך בעובי 1 ס”מ.
  4. מפזרים מעל תפוחים וצימוקים סחוטים מעודפי מים. מזלפים מעל דבש. מגלגלים לרולדה גדולה ומגלגלים אותה סביב עצמה לקבלת חלת שבלול עגולה גדולה. מניחים על נייר אפייה ומעבירים את החלה עם הנייר לתבנית. משמנים בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים בעדינות בחלמון ומקשטים בשומשום, ואופים כ-45 דקות, עד שהחלה זהובה (גם בתחתית). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות.
  6. מגישים חמים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1622.0 קק״ל 1622.0 קק״ל
פחמימות 100.3 גרם 100.3 גרם
שומן 127.5 גרם 127.5 גרם
נתרן 5650.7 מ״ג 5650.7 מ״ג
חלבון 23.3 גרם 23.3 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 4.1 גרם
שומן רווי 17.1 גרם 17.1 גרם
כולסטרול 715.3 מ״ג 715.3 מ״ג
סידן 127.5 מ״ג 127.5 מ״ג
ברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״ג
אשלגן 507.4 מ״ג 507.4 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody