חם ולוהט מכל הלב: פלפל חריף ממולא בשר

זו המנה האהובה על בעלי יורם, שמת על חריף. פלפלים חריפים ממולאים בבשר, ברוטב סלט מטבוחה מפנק ומיוחד. מנה מושלמת!
זו המנה האהובה על בעלי יורם, שמת על חריף. פלפלים חריפים ממולאים בבשר, ברוטב סלט מטבוחה מפנק ומיוחד. מנה מושלמת!
  • מירי כהן
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    636
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 635.6 קק״ל 3177.8 קק״ל
    פחמימות 37.3 גרם 186.4 גרם
    שומן 36.9 גרם 184.7 גרם
    נתרן 1975.8 מ״ג 9879.0 מ״ג
    חלבון 33.4 גרם 167.0 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 43.8 גרם
    שומן רווי 7.8 גרם 39.2 גרם
    כולסטרול 91.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 98.9 מ״ג 494.7 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 31.4 מ״ג
    אשלגן 1535.1 מ״ג 7675.6 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 34.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    636
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 635.6 קק״ל 3177.8 קק״ל
    פחמימות 37.3 גרם 186.4 גרם
    שומן 36.9 גרם 184.7 גרם
    נתרן 1975.8 מ״ג 9879.0 מ״ג
    חלבון 33.4 גרם 167.0 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 43.8 גרם
    שומן רווי 7.8 גרם 39.2 גרם
    כולסטרול 91.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 98.9 מ״ג 494.7 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 31.4 מ״ג
    אשלגן 1535.1 מ״ג 7675.6 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 34.4 מ״ג
    סגור

אל תדאגו: למרות שמדובר בפלפלים חריפים ובמטבוחה פיקנטית, המנה לא תשרוף אתכם. במהלך הבישול, הפלפלים מאבדים את רוב החריפות, ורצוי להגיש את התבשיל עם לחם או אורז, שעוזר לעדן את החריפות של התבשיל עוד יותר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מטבוחה

פלפלים ומילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את המטבוחה: חותכים באופן גס את הפלפל המתוק והפלפלים החריפים.
  2. שמים את השום והפלפלים במעבד מזון וטוחנים לתערובת קצוצה דק.
  3. מחממים שמן בסיר על הכיריים ומטגנים את התערובת עד להזהבה, תוך ערבוב מתמיד.
  4. חותכים את העגבניות לרבעים, טוחנים במעבד מזון ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  5. מנמיכים את הלהבה לחום בינוני, מוסיפים את המים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.
  6. מכינים את המילוי: מכניסים לקערת מעבד מזון וטוחנים דק את הבצל, הקישוא, תפוח האדמה והפטרוזיליה.
  7. מערבבים את כל החומרים יחד עם הבשר, השמן והתבלינים.
  8. מכינים את הפלפלים החריפים: חותכים את קצה הפלפלים שקרוב לגבעול ומוציאים את גרעיני הפלפל בעזרת סכין קטנה.
  9. ממלאים את הפלפלים החריפים במלית ומניחים בסיר עם המטבוחה.
  10. מכסים ומבשלים במשך 20 דקות נוספות עד שהפלפלים מתרככים והמלית מוכנה.

    פלפל חריף ממולא בשר. צילום: אלון מסיקה. סטיילינג: חן סבח
    פלפל חריף ממולא בשר. צילום: אלון מסיקה. סטיילינג: חן סבח

הערות

  • מומלץ להגיש עם אורז לבן ופטרוזיליה למעלה.
  • מומלץ לגלגל את הפלפלים על משטח העבודה כדי לנתק את הזרעים מבפנים. קוטמים לפלפלים את הראש ואז מרוקנים מבפנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חם ולוהט מכל הלב: פלפל חריף ממולא בשר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות