חמין מקרוני עם שוקי עוף ותפוחי אדמה

כשהגשם מטפטף בחוץ ומזג האוויר סגרירי, הכי כיף להכין חמין מקרוני שיחמם לכם את השבת. שי-לי ליפא עם מתכון לתבשיל היהודי שכולם אוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    6 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16

מצרכים

מקרוני

  • 1
    חבילה או 500 גרם פסטה מקרוני (מס’ 7)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

עוף

  • 8 שוקי עוף ללא עור בינוניות
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 עצמות מח גדולות

תבשיל

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 8 ביצים קשות L

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  2. מכינים את חומרי הגלם: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים מקרוני ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
  3. יוצקים 1/3 כוס שמן (את שאר השמן שומרים לטיגון העוף), מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
  4. מחממים סיר חמין גדול על להבה גבוה. מוסיפים 1/3 כוס שמן ועוף, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהעוף זהוב. מוציאים את העוף לקערה.
  5. מטגנים את העצמות כ-3 דקות מכל צד עד שהעצמות זהובות. מוציאים את העצמות לקערה ומסירים את הסיר מהאש.
  6. מסדרים את הסיר ואופים: קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לחצאים. קולפים את הבצל וחוצים לחצאים.
  7. מניחים בתחתית הסיר (עם השמן שנותר מהטיגון) את חצאי תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים עליהם את הבצלים החצויים.
  8. מניחים על הבצלים 1/3 מהמקרוני המבושל, ועליו את השוקיים והעצמות המטוגנות. מניחים מעל הכל את שאר המקרוני המבושל. יוצקים מים ויין לבן ומכסים בנייר אפייה.
  9. מניחים מעל ביצים, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. אופים בתנור החם 8-6 שעות. מומלץ לבדוק אחרי 5 שעות של אפייה, ואם החמין לא זהוב כדאי להעלות את החום ל-160 מעלות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 1822.6 קק״ל 10935.8 קק״ל
פחמימות 64.3 גרם 385.5 גרם
שומן 145.5 גרם 872.8 גרם
נתרן 1699.2 מ״ג 10195.4 מ״ג
חלבון 59.1 גרם 354.8 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.8 גרם
שומן רווי 3.6 גרם 21.4 גרם
כולסטרול 92.8 מ״ג 556.8 מ״ג
סידן 38.6 מ״ג 231.4 מ״ג
ברזל 8.3 מ״ג 50.1 מ״ג
אשלגן 463.8 מ״ג 2782.6 מ״ג
אבץ 4.4 מ״ג 26.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody