
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים14
מצרכים
חצילים ממולאים
-
5 חצילים בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
4 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 בצל בינוני
-
700 גרם בשר בקר טחון
-
5 כפות צנוברים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 חופן כוסברה
ציפוי ועיטור
-
1 עגבנייה בינונית
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים לסירוגין את החצילים כך שנוצר פס שחור ופס לבן, מניחים בתבנית וקולים כ-20 דקות ורק עד לריכוך.
- קולפים את הבצל והשום.
- קוצצים את השום, צ’ילי, בצל וכוסברה. פורסים את העגבנייה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את השום, צ’ילי ובצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר בעזרת כפות עץ.
- מוסיפים את הצנוברים והכוסברה וממשיכים לטגן.
- חורצים את החצילים לאורך וממלאים בנדיבות במלית הבשר. מסדרים בתוך התבנית ומניחים מעל כל חציל 2 פרוסות עגבנייה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור.
- מחזירים את התבנית לתנור ל-20 דקות נוספות.
- מגישים עם טחינה.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
632.4
קק״ל
3162.1
קק״ל
פחמימות
27.3
גרם
136.5
גרם
שומן
44.6
גרם
222.9
גרם
נתרן
1032.5
מ״ג
5162.4
מ״ג
חלבון
41.6
גרם
207.9
גרם
סיבים תזונתיים
13.4
גרם
66.9
גרם
שומן רווי
9.6
גרם
48.2
גרם
כולסטרול
127.4
מ״ג
637.0
מ״ג
סידן
79.0
מ״ג
394.8
מ״ג
ברזל
5.8
מ״ג
29.1
מ״ג
אשלגן
1448.4
מ״ג
7241.9
מ״ג
אבץ
10.6
מ״ג
52.8
מ״ג
תגובות (4)