חצילים ממולאים בשר של אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני משדכים בין חצילים לבשר במנה חגיגית, מרשימה ומיוחדת: חצילים ממולאים בשר. מכינים טחינה ליד ואתם מסודרים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

חצילים ממולאים

ציפוי ועיטור

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. קולפים לסירוגין את החצילים כך שנוצר פס שחור ופס לבן, מניחים בתבנית וקולים כ-20 דקות ורק עד לריכוך.
  3. קולפים את הבצל והשום.
  4. קוצצים את השום, צ’ילי, בצל וכוסברה. פורסים את העגבנייה.
  5. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את השום, צ’ילי ובצל עד להזהבה.
  6. מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר בעזרת כפות עץ.
  7. מוסיפים את הצנוברים והכוסברה וממשיכים לטגן.
  8. חורצים את החצילים לאורך וממלאים בנדיבות במלית הבשר. מסדרים בתוך התבנית ומניחים מעל כל חציל 2 פרוסות עגבנייה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור.
  9. מחזירים את התבנית לתנור ל-20 דקות נוספות.
  10. מגישים עם טחינה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 708.8 קק״ל 3544.2 קק״ל
פחמימות 26.1 גרם 130.3 גרם
שומן 53.8 גרם 268.9 גרם
נתרן 1500.9 מ״ג 7504.5 מ״ג
חלבון 41.4 גרם 207.0 גרם
סיבים תזונתיים 13.3 גרם 66.4 גרם
שומן רווי 12.5 גרם 62.7 גרם
כולסטרול 120.4 מ״ג 602.0 מ״ג
סידן 68.0 מ״ג 339.9 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 23.2 מ״ג
אשלגן 1454.3 מ״ג 7271.4 מ״ג
אבץ 8.6 מ״ג 42.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    טסטיק טסטיק

    יצאו לי חצילים סוף

    Avatar
    טסטיק טסטיק

    יצאו לי חצילים סוף

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody