
חציל פרמזן – מלנזנה אה-לה פרמז’נה
חציל פרמזן מנה איטלקית קלאסית שאי אפשר לעמוד בפיתוי שלה! מאפה שכבות המורכב מחצילים, גבינת פרמזן, רוטב עגבניות ובזיליקום. מנה מנצחת קלה להכנה ועשירה בטעמים
חציל פרמזן מנה איטלקית קלאסית שאי אפשר לעמוד בפיתוי שלה! מאפה שכבות המורכב מחצילים, גבינת פרמזן, רוטב עגבניות ובזיליקום. מנה מנצחת קלה להכנה ועשירה בטעמים
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 578.5 קק״ל 2313.9 קק״לפחמימות 34.9 גרם 139.4 גרםסוכר 14.6 גרם 58.4 גרםשומן 42.3 גרם 169.3 גרםנתרן 720.3 מ״ג 2881.4 מ״גחלבון 17.4 גרם 69.8 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 43.9 גרםשומן רווי 10.4 גרם 41.5 גרםכולסטרול 23.9 מ״ג 95.6 מ״גסידן 306.2 מ״ג 1225.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 930.9 מ״ג 3723.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות579
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 578.5 קק״ל 2313.9 קק״לפחמימות 34.9 גרם 139.4 גרםסוכר 14.6 גרם 58.4 גרםשומן 42.3 גרם 169.3 גרםנתרן 720.3 מ״ג 2881.4 מ״גחלבון 17.4 גרם 69.8 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 43.9 גרםשומן רווי 10.4 גרם 41.5 גרםכולסטרול 23.9 מ״ג 95.6 מ״גסידן 306.2 מ״ג 1225.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 930.9 מ״ג 3723.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 579 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
3 חצילים בינוניים
-
1/2 כוס שמן זית+ 1 כף
-
1 צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום
-
2 עגבניות גדולותמגורדות
-
4 כפות פירורי לחם
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
-
60גרם או 5 כפות גבינת פרמזןמגוררת
הגשה
-
1 חופן בזיליקוםעלים טריים, קצוצים

אופן הכנה
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מברישים את החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בערך 15 דקות מכל צד עד שהחצילים מזהיבים.
- מטגנים מעט במחבת את העגבניות המגורדות עם 1 כף שמן זית. מניחים בצד.
- משמנים תבנית פיירקס מלבנית בשמן זית.
משמנים תבנית בשמן זית. צילום: נמרוד סונדרס - מפזרים את פירורי הלחם בתחתית הפיירקס ומניחים מעל שכבה ראשונה של חצילים.
מפזרים את פירורי הלחם. צילום: נמרוד סונדרס מניחים שכבה ראשונה של חצילים. צילום: נמרוד סונדרס צילום: נמרוד סונדרס - יוצקים מעל החצילים את העגבניות המגורדות המטוגנות ורוטב העגבניות.
יוצקים מעל את רוטב העגבניות. צילום: נמרוד סונדרס - מפזרים מעל פרמז’ן ומניחים עוד שכבת חצילים.
מפזרים את הפרמז’ן. צילום: נמרוד סונדרס מניחים שכבת חצילים נוספת. צילום: נמרוד סונדרס - שוב יוצקים את רוטב העגבניות, מפזרים פרמז’ן ומניחים חצילים, עד לשכבה העליונה.
יוצקים שוב את רוטב העגבניות. צילום: נמרוד סונדרס - אז שופכים את יתרת הרוטב, מפזרים את יתרת הפרמז’ן ואת גבינת המוצרלה המגורדת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 25 דקות בערך.
אופים בתנור עד שהגבינה מבעבעת. צילום: נמרוד סונדרס - מפזרים מעט עלי בזיליקום קצוצים ומגישים.
צילום: נמרוד סונדרס חציל פרמזן מושחת ביותר! צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מברישים את החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בערך 15 דקות מכל צד עד שהחצילים מזהיבים.
- מטגנים מעט במחבת את העגבניות המגורדות עם 1 כף שמן זית. מניחים בצד.
- משמנים תבנית פיירקס מלבנית בשמן זית.
- מפזרים את פירורי הלחם בתחתית הפיירקס ומניחים מעל שכבה ראשונה של חצילים.
- יוצקים מעל החצילים את העגבניות המגורדות המטוגנות ורוטב העגבניות.
- מפזרים מעל פרמז’ן ומניחים עוד שכבת חצילים.
- שוב יוצקים את רוטב העגבניות, מפזרים פרמז’ן ומניחים חצילים, עד לשכבה העליונה.
- אז שופכים את יתרת הרוטב, מפזרים את יתרת הפרמז’ן ואת גבינת המוצרלה המגורדת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 25 דקות בערך.
- מפזרים מעט עלי בזיליקום קצוצים ומגישים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
המתכון הזה נראה נהדר אבל הייתי רוצה לאפות יום לפני כן, האם מתאים לחימום והגשה למחרת?
היי קובי, מתאים מאוד! רצוי לחמם בתנור כשמגישים
עשיתי יצא מאוד טעים

איזה כייף. תודה רבה!