חציל פרמזן – מלנזנה אה-לה פרמז’נה

חציל פרמזן מנה איטלקית קלאסית שאי אפשר לעמוד בפיתוי שלה! מאפה שכבות המורכב מחצילים, גבינת פרמזן, רוטב עגבניות ובזיליקום. מנה מנצחת קלה להכנה ועשירה בטעמים
חציל פרמזן מנה איטלקית קלאסית שאי אפשר לעמוד בפיתוי שלה! מאפה שכבות המורכב מחצילים, גבינת פרמזן, רוטב עגבניות ובזיליקום. מנה מנצחת קלה להכנה ועשירה בטעמים
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    579
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 578.5 קק״ל 2313.9 קק״ל
    פחמימות 34.9 גרם 139.4 גרם
    סוכר 14.6 גרם 58.4 גרם
    שומן 42.3 גרם 169.3 גרם
    נתרן 720.3 מ״ג 2881.4 מ״ג
    חלבון 17.4 גרם 69.8 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 43.9 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 41.5 גרם
    כולסטרול 23.9 מ״ג 95.6 מ״ג
    סידן 306.2 מ״ג 1225.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 930.9 מ״ג 3723.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    579
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 578.5 קק״ל 2313.9 קק״ל
    פחמימות 34.9 גרם 139.4 גרם
    סוכר 14.6 גרם 58.4 גרם
    שומן 42.3 גרם 169.3 גרם
    נתרן 720.3 מ״ג 2881.4 מ״ג
    חלבון 17.4 גרם 69.8 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 43.9 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 41.5 גרם
    כולסטרול 23.9 מ״ג 95.6 מ״ג
    סידן 306.2 מ״ג 1225.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 930.9 מ״ג 3723.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תוספות
נעמה פלד
X

9 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
  2. מברישים את החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בערך 15 דקות מכל צד עד שהחצילים מזהיבים.
  4. מטגנים מעט במחבת את העגבניות המגורדות עם 1 כף שמן זית. מניחים בצד.
  5. משמנים תבנית פיירקס מלבנית בשמן זית.

    חציל פרמזן 3
    משמנים תבנית בשמן זית. צילום: נמרוד סונדרס

  6. מפזרים את פירורי הלחם בתחתית הפיירקס ומניחים מעל שכבה ראשונה של חצילים.
    חציל פרמזן 4
    מפזרים את פירורי הלחם. צילום: נמרוד סונדרס
    חציל פרמזן 5
    מניחים שכבה ראשונה של חצילים. צילום: נמרוד סונדרס

    חציל פרמזן 6
    צילום: נמרוד סונדרס

  7. יוצקים מעל החצילים את העגבניות המגורדות המטוגנות ורוטב העגבניות.

    חציל פרמזן 7
    יוצקים מעל את רוטב העגבניות. צילום: נמרוד סונדרס

  8. מפזרים מעל פרמז’ן ומניחים עוד שכבת חצילים.
    חציל פרמזן 8
    מפזרים את הפרמז’ן. צילום: נמרוד סונדרס

    חציל פרמזן 9
    מניחים שכבת חצילים נוספת. צילום: נמרוד סונדרס

  9. שוב יוצקים את רוטב העגבניות, מפזרים פרמז’ן ומניחים חצילים, עד לשכבה העליונה.

    חציל פרמזן 10
    יוצקים שוב את רוטב העגבניות. צילום: נמרוד סונדרס

  10. אז שופכים את יתרת הרוטב, מפזרים את יתרת הפרמז’ן ואת גבינת המוצרלה המגורדת.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 25 דקות בערך.

    חציל פרמזן 11
    אופים בתנור עד שהגבינה מבעבעת. צילום: נמרוד סונדרס

  12. מפזרים מעט עלי בזיליקום קצוצים ומגישים.
    חציל פרמזן 12
    צילום: נמרוד סונדרס

    חציל פרמזן 13
    חציל פרמזן מושחת ביותר! צילום: נמרוד סונדרס


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חציל פרמזן – מלנזנה אה-לה פרמז’נה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    קובי ר

    המתכון הזה נראה נהדר אבל הייתי רוצה לאפות יום לפני כן, האם מתאים לחימום והגשה למחרת?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי קובי, מתאים מאוד! רצוי לחמם בתנור כשמגישים

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כייף. תודה רבה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות