חריימה טופו

צמחונים או טבעוניים? המנה הזאת בדיוק בשבילכם! סימה ביטון מלמדת להכין חריימה טופו, חריימה אמיתי ברוטב אדום וסמיך ובלי אף מוצר מהחי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

חריימה טופו

  • 6 פרוסות טופו
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
  • 5 שיני שום
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית זרעי קימל
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף שטוחה מלח דק
  • 1 1/2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים

הגשה

  • 1 צרור כוסברה
  • 1/2 לימון בינוני

אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים את הבצל והשום. קוצצים דק את הכוסברה והצ׳ילי. סוחטים את הלימון.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות (היזהרו לא לשרוף).
  4. מוסיפים את התבלינים, מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את שאר הרכיבים, מלבד הטופו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  6. מוסיפים את פרוסות הטופו, ומבשלים 10 דקות נוספות, מטלטלים מידי פעם את המחבת לכיסוי פרוסות הטופו ברוטב. במידת הצורך אפשר להוסיף עד רבע כוס מים.
  7. לפניי ההגשה מפזרים מעל את הכוסברה ומוסיפים מיץ לימון.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 283.9 קק״ל 1135.5 קק״ל
פחמימות 9.3 גרם 37.1 גרם
שומן 27.5 גרם 110.0 גרם
נתרן 1170.2 מ״ג 4680.7 מ״ג
חלבון 2.1 גרם 8.4 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.4 גרם
שומן רווי 3.8 גרם 15.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 56.4 מ״ג 225.4 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 7.8 מ״ג
אשלגן 867.9 מ״ג 3471.6 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody