טאג’ין כבש עם בטטה ופירות יבשים

אבי לוי מלמד אתכם איך להכין טאג'ין כבש - תבשיל מרוקאי אותנטי עם פירות יבשים ובטטה שמוסיפים מתיקות. מומלץ להגיש עם אורז לספיגת הרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את כתף הכבש לקוביות גדולות.
  2. בסיר גדול, מחממים את השמן זית וצורבים את קוביות הכבש עד השחמה. מעבירים לקערה ומצננים.
  3. באותו סיר, מחממים את הסוכר עד להמסה ויצירת קרמל.
  4. חותכים את הבצל לרבעים ומוסיפים לסיר, מטגנים עד שהבצל מתקרמל.
  5. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כחצי דקה.
  6. חותכים את הבטטה לקוביות.
  7. מוסיפים את היין, המים, התבלינים, הבטטה והבשר ומערבבים היטב. מעל מפזרים את האגוזים והפירות היבשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
  8. מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות. מעבירים את התבשיל לתנור, עם מכסה, לשעה. לאחר שעה, בודקים ומוודאים שהכבש רך.
  9. מגישים בטאג’ין או בצלחת הגשה רחבה ועגולה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 583.1 קק״ל 2332.2 קק״ל
פחמימות 128.0 גרם 512.2 גרם
שומן 3.2 גרם 12.7 גרם
נתרן 956.9 מ״ג 3827.4 מ״ג
חלבון 4.4 גרם 17.8 גרם
סיבים תזונתיים 7.5 גרם 30.0 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 1.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 94.0 מ״ג 376.0 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״ג
אשלגן 746.4 מ״ג 2985.4 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody