רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

טאג’ין עוף חלומי עם משמשים מיובשים

טאג'ין עוף חגיגי עם ירקות, משמשים והמון תבלינים וניחוחות משכרים. מגישים את המנה המפוארת על אורז לבן בדיוק כמו בארמון במרקש!
טאג'ין עוף חגיגי עם ירקות, משמשים והמון תבלינים וניחוחות משכרים. מגישים את המנה המפוארת על אורז לבן בדיוק כמו בארמון במרקש!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    701
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 700.9 קק״ל 2803.6 קק״ל
    פחמימות 63.1 גרם 252.2 גרם
    שומן 22.0 גרם 87.9 גרם
    נתרן 1236.8 מ״ג 4947.1 מ״ג
    חלבון 56.8 גרם 227.0 גרם
    סיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.3 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 144.6 מ״ג 578.3 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 26.5 מ״ג
    אשלגן 2106.6 מ״ג 8426.3 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 26.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    701
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 700.9 קק״ל 2803.6 קק״ל
    פחמימות 63.1 גרם 252.2 גרם
    שומן 22.0 גרם 87.9 גרם
    נתרן 1236.8 מ״ג 4947.1 מ״ג
    חלבון 56.8 גרם 227.0 גרם
    סיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.3 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 144.6 מ״ג 578.3 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 26.5 מ״ג
    אשלגן 2106.6 מ״ג 8426.3 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 26.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את חלקי העוף משני הצדדים במשך כ-10 דקות עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת.
  2. מוסיפים למחבת את יתר השמן ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב במשך 7-8 דקות עד להשחמה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים - זה עוזר לבצל להשחים ללא תוספת שמן.
  3. מוסיפים למחבת גם את הדלעת, המשמשים והשקדים ומערבבים.
  4. מחזירים את חלקי העוף הצלויים, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים שוב.
  5. שופכים למחבת את הנוזלים: את המים, היין והמייפל או הסילאן, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-60 דקות, או עד שהעוף והדלעת רכים לגמרי.
  7. מורידים את המכסה, מערבבים ומטגנים עוד 15-20 דקות, או עד שהרוטב מתחיל להסמיך והעוף משחים.
  8. אם מכינים את המנה בטאג’ין: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מתקדמים עד שלב מס’ 4, מעבירים את הכל לכלי טאג’ין, מוסיפים את הנוזלים, מכסים ואופים במשך כ-60 דקות.
  9. מגישים את העוף על מצע אורז לבן.

הערות

  • טאג'ין אפשר לקנות בכל חנויות הכלים. אם אין לכם טאג'ין השתמשו בסיר גדול עם מכסה, התבשיל יצא לכם לא פחות טוב.
  • איך מקבלים טעם של סבתא מרוקאית? תבשילים אוהבים לשבת כמה שיותר על האש או בתנור. יש לכם זמן? לאחר שעה הנמיכו את חום התנור ל-120 מעלות והשאירו את התבשיל כשעתיים נוספות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טאג’ין עוף חלומי עם משמשים מיובשים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות