טארט טאטן סלקים וגבינת עיזים טעים בטירוף

המאפה הצרפתי הקלאסי בגרסה המלוחה - טארט טאטן סלקים וגבינת עיזים, שילוב מדהים בין מתוק למלוח היוצר מאפה עם טעם אלוהי!
המאפה הצרפתי הקלאסי בגרסה המלוחה - טארט טאטן סלקים וגבינת עיזים, שילוב מדהים בין מתוק למלוח היוצר מאפה עם טעם אלוהי!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2297
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2296.9 קק״ל 2296.9 קק״ל
    פחמימות 289.8 גרם 289.8 גרם
    שומן 99.2 גרם 99.2 גרם
    נתרן 1860.7 מ״ג 1860.7 מ״ג
    חלבון 55.7 גרם 55.7 גרם
    סיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 310.4 מ״ג 310.4 מ״ג
    סידן 404.8 מ״ג 404.8 מ״ג
    ברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 1590.5 מ״ג 1590.5 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2297
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2296.9 קק״ל 2296.9 קק״ל
    פחמימות 289.8 גרם 289.8 גרם
    שומן 99.2 גרם 99.2 גרם
    נתרן 1860.7 מ״ג 1860.7 מ״ג
    חלבון 55.7 גרם 55.7 גרם
    סיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 310.4 מ״ג 310.4 מ״ג
    סידן 404.8 מ״ג 404.8 מ״ג
    ברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 1590.5 מ״ג 1590.5 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


מילוי

בצק


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. עוטפים את הסלקים בנייר אפייה מונח על נייר כסף ואופים במשך כ-40 דקות עד שהם כמעט רכים.
  3. מצננים, מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר. מורידים את חום התנור לחום של 180 מעלות.
  4. מכינים את הבצק: שמים את החמאה, הקמח, הסוכר והמלח בקערת הבלנדר ומעבדים לתערובת פירורית.
  5. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבלים גושי בצק. במידת הצורך מוסיפים כף מים קרים (את הפעולה הזו ניתן לעשות גם במיקסר עם וו גיטרה).
  6. מוציאים את הבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 15 דקות.
  7. מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר והמים בקערת המיקסר ומבשלים על אינדוקציה חמה בחום של 115 מעלות עד שמתחיל להיווצר קרמל בצבע ענברי.
  8. מתבלים את הקרמל במלח ופלפל ומעבירים בזהירות למחבת בקוטר של 24-26 ס”מ שניתן להכניס לתנור.
  9. מסדרים מעל הקרמל בחפיפה את פרוסות הסלק לכיסוי מלא של התחתית.
  10. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול בקוטר גדול יותר מקוטר המחבת.
  11. מניחים את עיגול הבצק מעל הסלקים ומקפלים פנימה את הקצוות.
  12. אופים את הטארט במשך כ-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
  13. מוציאים את המחבת מהתנור והופכים בזהירות על צלחת הגשה גדולה.
  14. מפזרים מעל הסלקים חתיכות גבינת עזים ועלי תימין ומגישים מיד.
טארט טאטן 2
טארט טאטן סלקים וגבינת עיזים. צילום: נמרוד סונדרס, וידאו: אלי סטרול, סטיילינג: נעמה חן

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט טאטן סלקים וגבינת עיזים טעים בטירוף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות