טארט כרובית וגבינת עזים עם בצק פריך מקמח מלא
שילוב מבטיח של טארט כרובית וגבינת עזים ופרמזן, על בסיס בצק פריך חמאתי עשוי מקמחים מלאים. מנה יפה בלוק עדין וקלאסי של לבן על לבן!
שילוב מבטיח של טארט כרובית וגבינת עזים ופרמזן, על בסיס בצק פריך חמאתי עשוי מקמחים מלאים. מנה יפה בלוק עדין וקלאסי של לבן על לבן!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3371.9 קק״ל 3371.9 קק״לפחמימות 163.3 גרם 163.3 גרםשומן 259.9 גרם 259.9 גרםנתרן 4776.4 מ״ג 4776.4 מ״גחלבון 99.6 גרם 99.6 גרםסיבים תזונתיים 20.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 45.4 גרם 45.4 גרםכולסטרול 1289.0 מ״ג 1289.0 מ״גסידן 594.2 מ״ג 594.2 מ״גברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 2149.5 מ״ג 2149.5 מ״גאבץ 10.0 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות3372
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3371.9 קק״ל 3371.9 קק״לפחמימות 163.3 גרם 163.3 גרםשומן 259.9 גרם 259.9 גרםנתרן 4776.4 מ״ג 4776.4 מ״גחלבון 99.6 גרם 99.6 גרםסיבים תזונתיים 20.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 45.4 גרם 45.4 גרםכולסטרול 1289.0 מ״ג 1289.0 מ״גסידן 594.2 מ״ג 594.2 מ״גברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 2149.5 מ״ג 2149.5 מ״גאבץ 10.0 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 3372 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
70גרם או 1/2 כוס קמח כוסמין מלא
-
120גרם או 3/4 כוס קמח אורזחום
-
1 כפית מלח דק
-
150 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1 כף מים קרים
מלית
-
350 גרם כרוביותמחולקת לפרחים
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמן זית
-
קורט מלח גס
-
קורט פלפל שחור גרוס
-
4 ביצים L
-
180מ"ל או 3/4 כוס חלב 3%
-
20 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
100 גרם גבינת עיזיםרכה (כמו פרומעז)
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמחים, המלח והחמאה.
- מעבדים עד שהחמאה נטמעת, ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית כלשהי בנייר אפייה.
- מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים במשך כ-20 דקות להזהבה.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה או על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי כ-4 מ”מ.
- מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 22 ס”מ ומיישרים את הקצוות.
- דוקרים את התחתית במזלג ומניחים עליה נייר אפייה.
- ממלאים את נייר האפייה בקטניות שישמשו משקולת (אורז, שעועית) ואופים אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
- אחרי 15 דקות מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים 10 דקות נוספות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מוציאים את הקלתית מהתנור ומורידים את החום ל-160 מעלות.
- שמים בקערת הבלנדר את הביצים, החלב, הפרמזן וחצי מכמות גבינת העזים וטוחנים לתערובת אחידה.
- מסדרים את פרחי הכרובית בתוך הקלתית.
- יוצקים מעל את תערובת הביצים, ומשבצים בין לבין את יתר גבינת העזים.
- אופים את הטארט במשך כ-30 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמחים, המלח והחמאה.
- מעבדים עד שהחמאה נטמעת, ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית כלשהי בנייר אפייה.
- מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים במשך כ-20 דקות להזהבה.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה או על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי כ-4 מ”מ.
- מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 22 ס”מ ומיישרים את הקצוות.
- דוקרים את התחתית במזלג ומניחים עליה נייר אפייה.
- ממלאים את נייר האפייה בקטניות שישמשו משקולת (אורז, שעועית) ואופים אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
- אחרי 15 דקות מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים 10 דקות נוספות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מוציאים את הקלתית מהתנור ומורידים את החום ל-160 מעלות.
- שמים בקערת הבלנדר את הביצים, החלב, הפרמזן וחצי מכמות גבינת העזים וטוחנים לתערובת אחידה.
- מסדרים את פרחי הכרובית בתוך הקלתית.
- יוצקים מעל את תערובת הביצים, ומשבצים בין לבין את יתר גבינת העזים.
- אופים את הטארט במשך כ-30 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן