טארט לימון טבעוני עם מרנג ללא ביצים
- אולגה טוכשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1207.2 קק״ל 7243.2 קק״לפחמימות 152.4 גרם 914.3 גרםשומן 50.3 גרם 301.9 גרםנתרן 484.5 מ״ג 2907.1 מ״גחלבון 20.1 גרם 120.5 גרםסיבים תזונתיים 17.5 גרם 105.2 גרםשומן רווי 17.1 גרם 102.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 194.0 מ״ג 1163.7 מ״גברזל 6.8 מ״ג 40.8 מ״גאשלגן 955.1 מ״ג 5730.8 מ״גאבץ 418.7 מ״ג 2511.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 50 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1207
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1207.2 קק״ל 7243.2 קק״לפחמימות 152.4 גרם 914.3 גרםשומן 50.3 גרם 301.9 גרםנתרן 484.5 מ״ג 2907.1 מ״גחלבון 20.1 גרם 120.5 גרםסיבים תזונתיים 17.5 גרם 105.2 גרםשומן רווי 17.1 גרם 102.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 194.0 מ״ג 1163.7 מ״גברזל 6.8 מ״ג 40.8 מ״גאשלגן 955.1 מ״ג 5730.8 מ״גאבץ 418.7 מ״ג 2511.9 מ״גסגור
את האקווה פאבה, מי חלבון מן הצומח, הכרתי במקרה בשוטטות ברחבי האינטרנט. זה בעצם הסוד שמציל כל טבעוני שמתגעגע למשהו מוקצף.
ראיתי איזשהו סרטון ולא האמנתי למראה עיניי: קסם מעשי שהופך מים מקופסת שימורי חומוס למרנג טבעוני מושלם. מאז אני לא מפסיקה להכין אותו ולשלב בכל מתכון אפשרי: נשיקות, פבלובה טבעונית, טארט לימון טבעוני, קרמבו ואפילו מקרונים. כאן הוא מעטר טארט לימון טבעוני, והופך אותו לפינוק אולטימטיבי בטעמי חמוץ ומתוק.
כי מי לא אוהב טארט לימון? האמינו לי, בשביל טארט לימון טבעוני כזה לא צריך להיות טבעוניים.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1207 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרנג
-
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
3 כפות מים
קלתית
-
1 חבילה בצק פריך קפוא למאפים מתוקים
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מסננים את מי החלבון מקופסת החומוס לתוך סיר קטן ומבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מרדדים קלות את הבצק על משטח העבודה. מעבירים אותו לתבנית, מצמידים לתחתית ולדפנות ומיישרים את השוליים בעזרת סכין. בעזרת מזלג דוקרים את התחתית. מניחים מעל נייר אפייה, מפזרים שעועית, חומוס או אורז בתור משקולת ואופים כ-20 דקות. מורידים את המשקולת ואופים עוד כ-15 דקות, או עד להזהבה יפה. מצננים.
- מכינים את הקרם: שמים בסיר את החלב הצמחי, הסוכר, מיץ וגרידת הלימון והקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ-3-4 דקות, או עד שהקרם מסמיך. מוסיפים את הכורכום, מערבבים שוב ויוצקים לתוך הקלתית. מיישרים ומשאירים על השיש.
- ממשיכים בהכנת המרנג: שמים בסיר סוכר ומים ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מגיע ל-118 מעלות (כ-7 דקות אחרי תחילת הרתיחה).
- במקביל יוצקים את מי החומוס לקערת מיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן רך.
- יוצקים את הסירופ לקערת המיקסר אבל קרוב מאוד לדופן, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד כ-6 דקות, או עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מזלפים תלוליות מרנג על גבי קרם הלימון, ומפזרים מעל את גרידת הלימון או הסוכר הוורוד.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מסננים את מי החלבון מקופסת החומוס לתוך סיר קטן ומבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מרדדים קלות את הבצק על משטח העבודה. מעבירים אותו לתבנית, מצמידים לתחתית ולדפנות ומיישרים את השוליים בעזרת סכין. בעזרת מזלג דוקרים את התחתית. מניחים מעל נייר אפייה, מפזרים שעועית, חומוס או אורז בתור משקולת ואופים כ-20 דקות. מורידים את המשקולת ואופים עוד כ-15 דקות, או עד להזהבה יפה. מצננים.
- מכינים את הקרם: שמים בסיר את החלב הצמחי, הסוכר, מיץ וגרידת הלימון והקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ-3-4 דקות, או עד שהקרם מסמיך. מוסיפים את הכורכום, מערבבים שוב ויוצקים לתוך הקלתית. מיישרים ומשאירים על השיש.
- ממשיכים בהכנת המרנג: שמים בסיר סוכר ומים ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מגיע ל-118 מעלות (כ-7 דקות אחרי תחילת הרתיחה).
- במקביל יוצקים את מי החומוס לקערת מיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן רך.
- יוצקים את הסירופ לקערת המיקסר אבל קרוב מאוד לדופן, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד כ-6 דקות, או עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מזלפים תלוליות מרנג על גבי קרם הלימון, ומפזרים מעל את גרידת הלימון או הסוכר הוורוד.
הערות
- את שלב בישול מי החומוס אפשר לעשות מראש
- הכורכום נמצא במתכון בשביל הצבע הצהבהב של הקרם ולא משפיע על טעם הטארט
- כדי כדי להכין את סירופ הסוכר ללא מד חום, צריך לספור 7 דקות מתחילת הרתיחה. התערובת תתמלא בבועות קטנות וצפופות, תסמיך, אבל עדיין תישאר צלולה, ללא סימני קרמול
- לשמירה על מתכון טבעוני משתמשים בבצק פריך פרווה
הערות
- את שלב בישול מי החומוס אפשר לעשות מראש
- הכורכום נמצא במתכון בשביל הצבע הצהבהב של הקרם ולא משפיע על טעם הטארט
- כדי כדי להכין את סירופ הסוכר ללא מד חום, צריך לספור 7 דקות מתחילת הרתיחה. התערובת תתמלא בבועות קטנות וצפופות, תסמיך, אבל עדיין תישאר צלולה, ללא סימני קרמול
- לשמירה על מתכון טבעוני משתמשים בבצק פריך פרווה
הכנתם את המתכון?
תגובות (27)
אפשר אולי הסבר יותר על ההכנה של החומוס?
היי אניטה, צריך רק את מי החומוס מקופסת שימורים של חומוס. מסננים את הנוזלים (את החומוס עצמו אפשר כמובן לשמור ולהכין איתו משהו אחר), מבשלים את הנוזלים לפי ההנחיות ומצננים
האם במהלך בישול מי החומוס הנוזל צריך להיות רותח ולהצטמצם? והאם יש חלופה ללא חומרים משמרים?
היי איתי, אכן במהלך בישול מי החומוס הנוזל צריך להיות רותח ולהצטמצם. ניתן להשרות חומוס ולאז לרכך אותו בבישול ארוך ולהשתמש במים שלו, אך לא מומלץ