סנו רקע

טארט שקדים ודבש

עוגת החג של עדי מרום - טארט שקדים חגיגי עם קרם שקדים ודבש ותחתית בצק פריך נפלא. קינוח מרשים כמעט כמו שהוא טעים
עוגת החג של עדי מרום - טארט שקדים חגיגי עם קרם שקדים ודבש ותחתית בצק פריך נפלא. קינוח מרשים כמעט כמו שהוא טעים
  • עדי מרום
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    6443
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6443.1 קק״ל 6443.1 קק״ל
    פחמימות 370.6 גרם 370.6 גרם
    שומן 451.8 גרם 451.8 גרם
    נתרן 1041.4 מ״ג 1041.4 מ״ג
    חלבון 108.3 גרם 108.3 גרם
    סיבים תזונתיים 30.3 גרם 30.3 גרם
    שומן רווי 121.0 גרם 121.0 גרם
    כולסטרול 953.5 מ״ג 953.5 מ״ג
    סידן 689.7 מ״ג 689.7 מ״ג
    ברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 1848.3 מ״ג 1848.3 מ״ג
    אבץ 9.7 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    6443
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6443.1 קק״ל 6443.1 קק״ל
    פחמימות 370.6 גרם 370.6 גרם
    שומן 451.8 גרם 451.8 גרם
    נתרן 1041.4 מ״ג 1041.4 מ״ג
    חלבון 108.3 גרם 108.3 גרם
    סיבים תזונתיים 30.3 גרם 30.3 גרם
    שומן רווי 121.0 גרם 121.0 גרם
    כולסטרול 953.5 מ״ג 953.5 מ״ג
    סידן 689.7 מ״ג 689.7 מ״ג
    ברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 1848.3 מ״ג 1848.3 מ״ג
    אבץ 9.7 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
עדי מרום
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק פריך שקדים

שכבת שקדים ודבש


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת סוכר, שקדים טחונים, מלח וחמאה ומפעילים עד לקבלת פירורים במרקם חולי. מוסיפים חלמונים ומפעילים שוב עד קבלת בצק נעים ואחיד.
  2. מרדדים את הבצק לבין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקרר ל20 דקות.
  3. מוציאים מקירור, מניחים את הבצק על תבנית של פאי קוטר 26 ומהדקים היטב.
  4. משתמשים בשקיות בישול של סנו לאפייה עיוורת - ממלאים שקית בישול בקטניות שיש בבית (שעועית/ גרגירי חומוס וכו’), קושרים ומניחים מעל הבצק לפני אפייה וזה מדמה לנו משקולת שיגרום לכך שהבצק ישאר שטוח באפייה.
  5. מכניסים את הטארט לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות טורבו ל-18 דקות, מוציאים מהתנור ומסירים את שקית הבד לבישול.
  6. מכינים את קרם השקדים: מניחים בקערה חמאה רכה, אבקת סוכר, שקדים טחונים וביצה ומערבבים יחד עד קרם חלק.
  7. מזלפים את הקרם בתחתית הטארט ומיישרים עם פלטה. מפזרים מעל שקדים פרוסים (רצוי קלויים).
  8. בקלחת מניחים חמאה, סוכר ודבש ומביאים להמסה, מוסיפים שמנת להקצפה ומערבבים, שופכים את התערובת בזהירות על הטארט עד שמכסה את השקדים.
  9. מכניסים לתנור 175 מעלות טורבו למשך 25 דקות עד השחמה מלאה וקרמול, מוציאים ומסננים.
  10. אחרי שהטארט מתקרר, מכינים את קרם הקישוט: מקציפים יחד שמנת, אבקת סוכר ופודינג עד קרם יציב ומזלפים סביב הטארט. תהנו!
טארט שקדים ודבש
טארט שקדים ודבש. צילום: עדי מרום
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    Meital

    היי, בקרם שקדים חייבים לשים ביצה? אולי ניתן להמיר במשהו אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מיטל, ניתן להמיר עם 2 כפות קמח תפוחי אדמה, קורנפלור או קמח חומוס מהולים ב-2 כפות מים יוצרים אפקט הדבקה דומה לביצה.

      Avatar
      אילנה

      האם ניתן להכין את הבצק ערב מראש ולמחרת להכין את הפאי?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אילנה, ניתן להכין את הבצק ערב מראש ולשמור בקירור

קטגוריות

אביזרים

טכניקות