-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6443.1 קק״ל 6443.1 קק״לפחמימות 370.6 גרם 370.6 גרםשומן 451.8 גרם 451.8 גרםנתרן 1041.4 מ״ג 1041.4 מ״גחלבון 108.3 גרם 108.3 גרםסיבים תזונתיים 30.3 גרם 30.3 גרםשומן רווי 121.0 גרם 121.0 גרםכולסטרול 953.5 מ״ג 953.5 מ״גסידן 689.7 מ״ג 689.7 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1848.3 מ״ג 1848.3 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 9.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-25 דק׳
-
קלוריות6443
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6443.1 קק״ל 6443.1 קק״לפחמימות 370.6 גרם 370.6 גרםשומן 451.8 גרם 451.8 גרםנתרן 1041.4 מ״ג 1041.4 מ״גחלבון 108.3 גרם 108.3 גרםסיבים תזונתיים 30.3 גרם 30.3 גרםשומן רווי 121.0 גרם 121.0 גרםכולסטרול 953.5 מ״ג 953.5 מ״גסידן 689.7 מ״ג 689.7 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1848.3 מ״ג 1848.3 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 9.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-25 דק׳ | קלוריות 6443 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך שקדים
-
100 גרם חמאה רכה
-
100גרם או 1/2 כוס שקדים טחונים
-
100גרם או 3/4 כוס אבקת סוכר
-
1 ביצה L
שכבת שקדים ודבש
-
100 גרם שקדים פרוסים
-
50 גרם חמאה
-
40 גרם דבש
-
40 גרם סוכר לבן
-
25 גרם שמנת מתוקה להקצפה 32%
קישוט
-
150 גרם שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1כף או 10 גרם אבקת סוכר
-
1כף או 10 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת סוכר, שקדים טחונים, מלח וחמאה ומפעילים עד לקבלת פירורים במרקם חולי. מוסיפים חלמונים ומפעילים שוב עד קבלת בצק נעים ואחיד.
- מרדדים את הבצק לבין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקרר ל20 דקות.
- מוציאים מקירור, מניחים את הבצק על תבנית של פאי קוטר 26 ומהדקים היטב.
- משתמשים בשקיות בישול של סנו לאפייה עיוורת - ממלאים שקית בישול בקטניות שיש בבית (שעועית/ גרגירי חומוס וכו’), קושרים ומניחים מעל הבצק לפני אפייה וזה מדמה לנו משקולת שיגרום לכך שהבצק ישאר שטוח באפייה.
- מכניסים את הטארט לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות טורבו ל-18 דקות, מוציאים מהתנור ומסירים את שקית הבד לבישול.
- מכינים את קרם השקדים: מניחים בקערה חמאה רכה, אבקת סוכר, שקדים טחונים וביצה ומערבבים יחד עד קרם חלק.
- מזלפים את הקרם בתחתית הטארט ומיישרים עם פלטה. מפזרים מעל שקדים פרוסים (רצוי קלויים).
- בקלחת מניחים חמאה, סוכר ודבש ומביאים להמסה, מוסיפים שמנת להקצפה ומערבבים, שופכים את התערובת בזהירות על הטארט עד שמכסה את השקדים.
- מכניסים לתנור 175 מעלות טורבו למשך 25 דקות עד השחמה מלאה וקרמול, מוציאים ומסננים.
- אחרי שהטארט מתקרר, מכינים את קרם הקישוט: מקציפים יחד שמנת, אבקת סוכר ופודינג עד קרם יציב ומזלפים סביב הטארט. תהנו!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת סוכר, שקדים טחונים, מלח וחמאה ומפעילים עד לקבלת פירורים במרקם חולי. מוסיפים חלמונים ומפעילים שוב עד קבלת בצק נעים ואחיד.
- מרדדים את הבצק לבין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקרר ל20 דקות.
- מוציאים מקירור, מניחים את הבצק על תבנית של פאי קוטר 26 ומהדקים היטב.
- משתמשים בשקיות בישול של סנו לאפייה עיוורת - ממלאים שקית בישול בקטניות שיש בבית (שעועית/ גרגירי חומוס וכו’), קושרים ומניחים מעל הבצק לפני אפייה וזה מדמה לנו משקולת שיגרום לכך שהבצק ישאר שטוח באפייה.
- מכניסים את הטארט לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות טורבו ל-18 דקות, מוציאים מהתנור ומסירים את שקית הבד לבישול.
- מכינים את קרם השקדים: מניחים בקערה חמאה רכה, אבקת סוכר, שקדים טחונים וביצה ומערבבים יחד עד קרם חלק.
- מזלפים את הקרם בתחתית הטארט ומיישרים עם פלטה. מפזרים מעל שקדים פרוסים (רצוי קלויים).
- בקלחת מניחים חמאה, סוכר ודבש ומביאים להמסה, מוסיפים שמנת להקצפה ומערבבים, שופכים את התערובת בזהירות על הטארט עד שמכסה את השקדים.
- מכניסים לתנור 175 מעלות טורבו למשך 25 דקות עד השחמה מלאה וקרמול, מוציאים ומסננים.
- אחרי שהטארט מתקרר, מכינים את קרם הקישוט: מקציפים יחד שמנת, אבקת סוכר ופודינג עד קרם יציב ומזלפים סביב הטארט. תהנו!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
היי, בקרם שקדים חייבים לשים ביצה? אולי ניתן להמיר במשהו אחר?
היי מיטל, ניתן להמיר עם 2 כפות קמח תפוחי אדמה, קורנפלור או קמח חומוס מהולים ב-2 כפות מים יוצרים אפקט הדבקה דומה לביצה.
האם ניתן להכין את הבצק ערב מראש ולמחרת להכין את הפאי?
היי אילנה, ניתן להכין את הבצק ערב מראש ולשמור בקירור