
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
-
4 כפות ממרח קארי ירוק
-
2 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 בצל בינוני
-
1 גבעול למון גראס
-
200 גרם טופו
-
1/2 כרובית בינונית
-
1 חציל קטן
-
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
-
1
כוס או 240 מ"ל מים
-
1
קופסת שימורים או 400 מ"ל חלב קוקוס
-
1/2 צרור כוסברה
-
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- משמנים סיר רחב באמצעות תרסיס שמן קנולה ומטגנים את משחת הקארי כ-30 שניות, לפתיחת הטעמים.
- מכים בלמון גראס באמצעות פטיש שניצלים או מערוך וקוצצים גס.
מכים בלמון גראס באמצעות פטיש שניצלים לשחרור הטעמים. צילום: אפיק גבאי - קולפים וקוצצים דק את השום והג’ינג’ר.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל, חותכים את הטופו והחציל לקוביות.
- מפרידים את הכרובית לפרחים.
- מוסיפים לסיר את השום, הג’ינג’ר, הבצל והלמון גראס ומטגנים 3-4 דקות.
- מוסיפים את הטופו, הכרובית, החציל והאפונה ומבשלים שתי דקות נוספות.
מוסיפים את הטופו. צילום: אפיק גבאי - מוסיפים את המים, נוזל הקוקוס והסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה, מערבבים ומגישים עם אורז.
צילום: אפיק גבאי
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
382.4
קק״ל
1529.6
קק״ל
פחמימות
28.4
גרם
113.4
גרם
שומן
26.1
גרם
104.4
גרם
נתרן
568.8
מ״ג
2275.3
מ״ג
חלבון
11.0
גרם
44.2
גרם
סיבים תזונתיים
10.1
גרם
40.5
גרם
שומן רווי
21.5
גרם
85.9
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
129.7
מ״ג
518.9
מ״ג
ברזל
4.0
מ״ג
16.0
מ״ג
אשלגן
857.9
מ״ג
3431.5
מ״ג
אבץ
1.8
מ״ג
7.4
מ״ג
תגובות (0)