
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 394.3 קק״ל 1577.2 קק״לפחמימות 33.3 גרם 133.2 גרםשומן 25.5 גרם 102.1 גרםנתרן 658.2 מ״ג 2632.9 מ״גחלבון 12.5 גרם 50.1 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 58.3 גרםשומן רווי 22.3 גרם 89.2 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 66.8 מ״ג 267.4 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 792.3 מ״ג 3169.0 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות394
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 394.3 קק״ל 1577.2 קק״לפחמימות 33.3 גרם 133.2 גרםשומן 25.5 גרם 102.1 גרםנתרן 658.2 מ״ג 2632.9 מ״גחלבון 12.5 גרם 50.1 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 58.3 גרםשומן רווי 22.3 גרם 89.2 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 66.8 מ״ג 267.4 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 792.3 מ״ג 3169.0 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.3 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 394 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
4 כפות ממרח קארי ירוק
-
2 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 בצל בינוני
-
1 גבעול למון גראס
-
200 גרם טופו חומוס בטעם טבעי משק ויילר
-
1/2 כרובית בינונית
-
1 חציל קטן
-
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
1קופסת שימורים או 400 מ"ל חלב קוקוס
-
1 כף סוכר חום
-
1/2 צרור כוסברה
-
2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה
- משמנים סיר רחב באמצעות תרסיס שמן קנולה ומטגנים את משחת הקארי כ-30 שניות, לפתיחת הטעמים.
- מכים בלמון גראס באמצעות פטיש שניצלים או מערוך וקוצצים גס.
מכים בלמון גראס באמצעות פטיש שניצלים לשחרור הטעמים. צילום: אפיק גבאי - קולפים וקוצצים דק את השום והג’ינג’ר. אפשר גם לכתוש באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל, חותכים את הטופו והחציל לקוביות.
- מפרידים את הכרובית לפרחים.
- מוסיפים לסיר את השום, הג’ינג’ר, הבצל והלמון גראס ומטגנים 3-4 דקות.
- מוסיפים את הטופו, הכרובית, החציל והאפונה ומבשלים שתי דקות נוספות.
מוסיפים את הטופו. צילום: אפיק גבאי - מוסיפים את המים, נוזל הקוקוס והסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה, מערבבים ומגישים עם אורז בקעריות מושלמות כאלה.
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- משמנים סיר רחב באמצעות תרסיס שמן קנולה ומטגנים את משחת הקארי כ-30 שניות, לפתיחת הטעמים.
- מכים בלמון גראס באמצעות פטיש שניצלים או מערוך וקוצצים גס.
- קולפים וקוצצים דק את השום והג’ינג’ר. אפשר גם לכתוש באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל, חותכים את הטופו והחציל לקוביות.
- מפרידים את הכרובית לפרחים.
- מוסיפים לסיר את השום, הג’ינג’ר, הבצל והלמון גראס ומטגנים 3-4 דקות.
- מוסיפים את הטופו, הכרובית, החציל והאפונה ומבשלים שתי דקות נוספות.
- מוסיפים את המים, נוזל הקוקוס והסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה, מערבבים ומגישים עם אורז בקעריות מושלמות כאלה.
צילום: אפיק גבאי
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן