
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
מוקפץ
-
1 חבילה טופו
-
1 כף שמן קנולה
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל צהוב בינוני
-
12 תרמילי שעועית ירוקה טרייה
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
1/4 פלפל צ’ילי אדום בינונילא חובה
רוטב
-
1/2 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כפית שורש ג’ינג’רקצוץ
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות סילאן
-
1 כף קורנפלור
-
3 כפות מים
הגשה
-
1 חופן שומשוםמזרח מערב
אופן הכנה
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומשאירים בצד.
- מניחים את הטופו על מגבת/מגבת נייר מקופלת, מכסים במגבת אחרת ולוחצים כדי להיפטר מנוזלים עודפים. במידת הצורך מחליפים את המגבות. על קרש חיתוך חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 2 ס”מ על 2 ס”מ.
- מניחים את השעועית בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משאירים ל-5 דקות ומסננים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל הרכיבים עד שהתערובת אחידה, ואין גושי קורנפלור.
- מחממים מחבת עם ציפוי non-stick, מתיזים מעט תרסיס השמן ומטגנים את קוביות הטופו במשך 2-3 דקות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. יוצקים כחצי מכמות הרוטב וממשיכים להקפיץ עד שהטופו מתקרמל. מעבירים לצלחת.
- פורסים את שני הפלפלים לרצועות. את הבצל חותכים לשניים ופורסים לטבעות ואת הצ’ילי קוצצים דק.
- יוצקים כף שמן למחבת ומוסיפים את הירקות. מערבבים היטב ומקפיצים 4-5 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. אם רוצים, ממשיכים להקפיץ עוד, עד שהירקות מגיעים לרמת הרכות הרצויה.
- מניחים על צלחת הגשה את האורז, הטופו והירקות, מפזרים את השומשום ומגישים מיד.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
138.6
קק״ל
554.5
קק״ל
פחמימות
16.8
גרם
67.3
גרם
שומן
5.5
גרם
21.8
גרם
נתרן
121.8
מ״ג
487.3
מ״ג
חלבון
2.5
גרם
10.1
גרם
סיבים תזונתיים
2.9
גרם
11.8
גרם
שומן רווי
0.6
גרם
2.4
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
31.8
מ״ג
127.2
מ״ג
ברזל
1.3
מ״ג
5.2
מ״ג
אשלגן
365.9
מ״ג
1463.5
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
1.9
מ״ג
תגובות (4)
בשלב מס’5 כתוב לשים חצי מכמות הרוטב. מה עם החצי השני?ומה עם החצי השני של הרוטב?
את הטופו מקפיצים במחבת יחד עם חצי מכמות הרוטב. את חצי כמות הרוטב הנותרת אפשר להקפיץ עם הירקות או לשמור במקרר לפעם הבאה.
הוספתי החצי השני לירקות אחרי שהתרככו במחבת
נשמע מעולה!