טופו מבריק עם אורז וירקות מוקפצים

מוקפץ טבעוני וטעים במיוחד עם טופו במעטפת מבריקה, מקורמלת וטעימה, המון ירקות ורוטב אסייתי ממכר. עם אורז או בלעדיו - יש לכם ארוחה טבעונית מושלמת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

מוקפץ

רוטב

אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומשאירים בצד.
  2. מניחים את הטופו על מגבת/מגבת נייר מקופלת, מכסים במגבת אחרת ולוחצים כדי להיפטר מנוזלים עודפים. במידת הצורך מחליפים את המגבות. חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 2 ס”מ על 2 ס”מ.
  3. מניחים את השעועית בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משאירים ל-5 דקות ומסננים.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל הרכיבים עד שהתערובת אחידה, ואין גושי קורנפלור.
  5. מחממים מחבת עם ציפוי non-stick, מתיזים מעט תרסיס השמן ומטגנים את קוביות הטופו במשך 2-3 דקות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. יוצקים כחצי מכמות הרוטב וממשיכים להקפיץ עד שהטופו מתקרמל. מעבירים לצלחת.
  6. פורסים את שני הפלפלים לרצועות. את הבצל חותכים לשניים ופורסים לטבעות ואת הצ’ילי קוצצים דק.
  7. יוצקים כף שמן למחבת ומוסיפים את הירקות. מערבבים היטב ומקפיצים 4-5 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. אם רוצים, ממשיכים להקפיץ עוד, עד שהירקות מגיעים לרמת הרכות הרצויה.
  8. מניחים על צלחת הגשה את האורז, הטופו והירקות, מפזרים את השומשום ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 129.0 קק״ל 516.0 קק״ל
פחמימות 16.4 גרם 65.7 גרם
שומן 5.5 גרם 21.9 גרם
נתרן 513.2 מ״ג 2052.8 מ״ג
חלבון 2.6 גרם 10.5 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 12.2 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 2.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 78.3 מ״ג 313.4 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 5.8 מ״ג
אשלגן 364.5 מ״ג 1458.1 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody