טורטיות ביתיות על מחבת כמו במקסיקו

לימור שרעבי מבטיחה שלעולם לא תקנו יותר טורטיות מוכנות בסופר! טורטיות ביתיות שאפשר למלא בגבינות או בכל מה שאוהבים, לארוחה טעימה, מזינה ומהירה להכנה
לימור שרעבי מבטיחה שלעולם לא תקנו יותר טורטיות מוכנות בסופר! טורטיות ביתיות שאפשר למלא בגבינות או בכל מה שאוהבים, לארוחה טעימה, מזינה ומהירה להכנה
  • לימור שרעבי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    59
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 59.0 קק״ל 471.7 קק״ל
    פחמימות 14.2 גרם 113.6 גרם
    שומן 0.4 גרם 2.9 גרם
    נתרן 387.6 מ״ג 3100.6 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 17.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.6 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.9 מ״ג 55.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 70.3 מ״ג 562.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    59
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 59.0 קק״ל 471.7 קק״ל
    פחמימות 14.2 גרם 113.6 גרם
    שומן 0.4 גרם 2.9 גרם
    נתרן 387.6 מ״ג 3100.6 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 17.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.6 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.9 מ״ג 55.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 70.3 מ״ג 562.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור

איך אני אוהבת ארוחות ערב קלות וטעימות!

כשאני חוזרת אחרי יום עבודה ובבית רוצים לאכול משהו שיהיה קליל, אני מיד מתנדבת להכין משהו בצ’יק-צ’ק. ככה, יש לי הזדמנות לשחק בבצק וליצור ארוחות קלות שוות וטעימות.

זוכרים שאני אוהבת בצק? היום אני אלמד אתכם להכין טורטיות קלות להכנה שמהוות פתרון מהיר לארוחת הערב ותוך זמן קצר כבר יש לכם על השולחן פרצופים מחייכים.

אחרי שתכינו את המתכון הזה לא תרצו יותר לקנות טורטיות מוכנות מהסופר.

נכון שבמקסיקו (וגם בארץ), יש מכונה כזו, מעין מכבש שעושה את הצורה העגולה. אבל תכף תראו כמה קל ופשוט להכין טורטייה ביתית ללא כל מכשיר נלווה.

את הטורטייה הכנתי עם קמח תירס טחון דק שמצאתי בסופר במדף של ללא גלוטן, וכדי להפוך אותה לבריאה יותר השתמשתי בקמח מלא.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק טורטייה

גבינות למילוי


אופן הכנה

  1. בקערה שמים את הקמחים המים והמלח ולשים לבצק יציב ונעים אבל לא רך מידי.
  2. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מקמחים משטח עבודה, מקמחים כל כדור. מתחילים לרדד ולפתוח כל כדור דק דק - הקפידו שהבצק ומשטח העבודה יהיו מקמחים כל הזמן. פותחים לעיגול בקוטר של כ-25 ס”מ.

    פותחים לעיגול בקוטר של כ-25 ס"מ. צילום: לימור שרעבי
    פותחים לעיגול בקוטר של כ-25 ס”מ. צילום: לימור שרעבי

  3. על מחבת טפלון ללא שמן שמים את עיגול הבצק לכ-2 דקות. שימו לב לא לשרוף את הבצק כדי שלא יתייבש. הופכים וממשיכים בטיגון כ-2 דק’ נוספות.

    מטגנים את הטורטיות במחבת טלפון ללא שמן. צילום: לימור שרעבי
    מטגנים את הטורטיות במחבת טלפון ללא שמן. צילום: לימור שרעבי

  4. מוציאים לצלחת מרססים מעט מים מעל ומכסים במגבת (זה ימנע מהטורטיות להתייבש).

    מוציאים לצלחת מרססים מעט מים מעל ומכסים במגבת. צילום: לימור שרעבי
    מוציאים לצלחת מרססים מעט מים מעל ומכסים במגבת. צילום: לימור שרעבי

  5. חוזרים על הפעולה הזאת עם כל הכדורים.
  6. מורחים כל טורטייה במה שאוהבים מגלגלים ושמים במחבת לטיגון קל משני הצדדים כדי שהגבינות יימסו. אפשר להוסיף, עשבי תיבול, רוטב סרירצ’ה חריף, ביצה וכו’…

    מחזירים למחבת לטיגון קל משני הצדדים כדי שהגבינות יימסו. צילום: לימור שרעבי
    מחזירים למחבת לטיגון קל משני הצדדים כדי שהגבינות יימסו. צילום: לימור שרעבי

  7. מוציאים ומגישים עם ירקות טריים.

הערות

  • ניתן להכין עם כל קמח תירס אבל חשוב שיהיה דק. כל קמח מעט שונה וייתכן ותצטרכו להוסיף מעט מים
  • אם לא מוצאים קמח תירס טחון כאבקה ניתן לטחון כל קמח תירס לאבקה יותר דקה
  • ניתן להכין עם קמח לבן במקום מלא אבל אז כמות המים תשתנה. תצטרכו פחות מים
  • הטורטיות עוברות יופי הקפאה ויכולות לשמש אתכם לפעם הבאה. רק צריך לעטוף אותן היטב בניילון לפני ההקפאה
  • מהטורטיות אפשר להכין כל דבר לארוחת הערב אפשר לטגן עליהם חביתות, לגלגל בהם שווארמה, להכין טורטיפיצה, למלא בגבינות וביצה ולטגן כמו סמבוסק וכל מה שעולה בדעתכם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טורטיות ביתיות על מחבת כמו במקסיקו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    גלית אהרוניאן

    באת לי טוב עם המתכון הזה

      Avatar
      Limor Sharabi

      בשמחה 😊

    Avatar
    מיכל

    האם אפשר להשאיר את הטורטיות הריקות במקרר ולאכול יום למחרת?

      Avatar
      Limor Sharabi

      עדיף בהקפאה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות