טעים ולא מתחכם: עוף עם ירקות שורש בתנור

כרעי עוף אפויים בתנור עם ירקות שורש במשרה נהדר בניחוח תפוזים וטימין שיעשה ריח נעים וטעים בכל הבית, מנה עיקרית שכולם אוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את חלקי העוף והירקות בתבנית או קערה גדולה, מפזרים מעל את התבלינים, הדבש והמיץ ומערבבים היטב עד שכל הירקות והעוף מכוסים.
  3. מסדרים את העוף והירקות על גבי התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-45-50 דקות. מורידים את הנייר, מורידים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לצלות עוד 10-15 דקות, או עד שהעוף והירקות משחימים, והנוזלים מצטמצמים.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ומגישים.
  5. מכסים את התבנית עם השאריות בניילון נצמד רחב במיוחד שמכסה את כל התבנית.

    עוף עם ירקות שורש בתנור. צילום: שני הלוי
    עוף עם ירקות שורש בתנור. צילום: שני הלוי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 72.6 קק״ל 580.5 קק״ל
פחמימות 14.9 גרם 119.2 גרם
שומן 0.3 גרם 2.5 גרם
נתרן 47.6 מ״ג 381.1 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 14.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.8 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 56.0 מ״ג 448.2 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג
אשלגן 428.1 מ״ג 3424.7 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar