טעם גן עדן – דגים עם אורז וכרובית ברוטב אדום

דגים על מצע אורז וכרובית, עם טעמים ים תיכוניים וטובים. מנת דגים שכולה בתבנית אחת שאפשר להכין לארוחת שישי או לארוחת צהריים. פשוט, קל וטעים
דגים על מצע אורז וכרובית, עם טעמים ים תיכוניים וטובים. מנת דגים שכולה בתבנית אחת שאפשר להכין לארוחת שישי או לארוחת צהריים. פשוט, קל וטעים
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    317
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 317.1 קק״ל 1585.7 קק״ל
    פחמימות 40.7 גרם 203.3 גרם
    שומן 15.3 גרם 76.5 גרם
    נתרן 655.4 מ״ג 3276.9 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 22.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 16.9 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 11.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 54.4 מ״ג 271.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 539.5 מ״ג 2697.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    317
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 317.1 קק״ל 1585.7 קק״ל
    פחמימות 40.7 גרם 203.3 גרם
    שומן 15.3 גרם 76.5 גרם
    נתרן 655.4 מ״ג 3276.9 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 22.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 16.9 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 11.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 54.4 מ״ג 271.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 539.5 מ״ג 2697.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דגים וכרובית

רוטב


אופן הכנה

  1. שוטפים את האורז היטב ומשרים בקערה עם הרבה מים במשך שעה או עד יממה. לא לוותר על שלב ההשרייה.
  2. בתבנית 25X35 (או גדולה יותר) מניחים את האורז, אחרי השרייה וללא הנוזלים, ומעל מניחים את הדגים כשהצד היפה כלפי מעלה.
  3. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים (אפשר לחלוט כמה דקות במים רותחים אבל לא חובה) ומניחים מסביב לדגים.
  4. בקערה קטנה מערבבים את כל התבלינים ביחד עם שמן זית וסילאן ומברישים היטב את הדגים ואת הכרוביות. את יתרת השמן המתובל מזלפים על האורז.
  5. שופכים את המים על האורז. משתדלים לא לשפוך על הדגים כדי שהתיבול לא ירד.
  6. מכסים היטב את התבנית. אפשר עם מכסה שמתאים לתנור או נייר אפייה ורדיד אלומיניום. שימו לב שאם משתמשים במצב מיקרוגל אסור לשים רדיד אלומיניום ואז או מכסה שמתאים או נייר אפייה שמרטיבים מעט, מכווצ’צ’ים ומהדקים מעל התבנית.
  7. אופים במצב תנור משולב מיקרוגל ב-180 מעלות למשך 40 דקות או במצב עליון תחתון ב-180 מעלות במשך שעה ורבע עד שעה וחצי. אחרי האפייה עם המכסה מומלץ לאפות עוד 5-10 דקות ללא מכסה.
  8. מגישים חם ובתיאבון.

    דגים על מצע אורז וכרובית ברוטב אדום
    דגים על מצע אורז וכרובית ברוטב אדום. צילום: רחלי קרוט

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות