טעם של ילדות – משה בתיבה צמחוני (מהיר, קל ועצבני!)

נמנעים מבשר? אתם לא צריכים לוותר על מנת הילדים המיתולוגית. מתכון פשוט וקל הכנה של משה בתיבה לצמחונים, עם מלית עשירה של ערמונים וכרישה
נמנעים מבשר? אתם לא צריכים לוותר על מנת הילדים המיתולוגית. מתכון פשוט וקל הכנה של משה בתיבה לצמחונים, עם מלית עשירה של ערמונים וכרישה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    358
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 358.4 קק״ל 1433.8 קק״ל
    פחמימות 33.1 גרם 132.5 גרם
    שומן 19.8 גרם 79.1 גרם
    נתרן 446.0 מ״ג 1784.1 מ״ג
    חלבון 10.3 גרם 41.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 22.0 גרם
    כולסטרול 89.1 מ״ג 356.2 מ״ג
    סידן 154.0 מ״ג 615.9 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 632.3 מ״ג 2529.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    358
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 358.4 קק״ל 1433.8 קק״ל
    פחמימות 33.1 גרם 132.5 גרם
    שומן 19.8 גרם 79.1 גרם
    נתרן 446.0 מ״ג 1784.1 מ״ג
    חלבון 10.3 גרם 41.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 22.0 גרם
    כולסטרול 89.1 מ״ג 356.2 מ״ג
    סידן 154.0 מ״ג 615.9 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 632.3 מ״ג 2529.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. טוחנים דק 200 גרם ערמונים בוואקום במעבד מזון.
  2. מחממים שתי כפות משמן הזית במחבת ומטגנים את הכרישה עם המלח כרבע שעה עד שהכרישה מזהיבה, מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את יתרת שמן הזית למחבת, קוצצים את יתרת הערמונים (30 גרם) ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום, פטרוזיליה, רסק עגבניות וחרדל. מערבבים ומבשלים יחד עוד כדקה.
  4. מסירים מהאש ומצננים.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מעבירים את תכולת המחבת לקערה עם הערמונים הטחונים, מוסיפים את הגבינה ופירורי הלחם מערבבים היטב לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. פותחים את בצק העלים על משטח מקומח קלות וחותכים לרצועה באורך של 40 ס”מ וברוחב של 15 ס”מ.
  8. מעבירים מתערובת הערמונים לאורך מרכז הבצק ומקפלים את הבצק לרוחבו מעל המילוי. מצמידים את השוליים בעזרת האצבעות או בעזרת מזלג (יש להצמיד היטב כדי שהמילוי לא ייצא באפייה).
  9. חותכים את גליל הבצק הממולא שנוצר ל-8 חתיכות שוות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, צובעים בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב-כהה יפה.
  10. מצננים מעט לפני ההגשה.

נהניתם? אל תשכחו לחזור ולספר לנו איך יצא!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טעם של ילדות – משה בתיבה צמחוני (מהיר, קל ועצבני!)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אדם

    חסר בהוראות מה לעשות עם הביצה הטרופה, לא?

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון. סליחה ותודה על ההערה. יש לצבוע את הבצק בביצה הטרופה לאחר שחותכים אותו ומניחים בתבנית (לפני האפייה). הוספנו גם באופן ההכנה. תודה רבה ובהצלחה!

    Avatar
    עינת

    עשיתי אותו דבר לפי המתכון ורק הוספתי חצי חבילה פטריות יצא מושלםםםם!!!! תודה על המתכון!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      עינת! את נהדרת!
      אין כמו לאלתר ולהצליח.
      שמחנו ובואי שוב!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות