טרבדוס: מאפים מתוקים ממולאים אגוזים מהמטבח התורכי

מאפים מתוקים משגעים מהמטבח התורכי - טרבדוס. מאפים אישיים במילוי אגוזים, פיסטוקים, קינמון וגרידת לימון, טבולים בסירופ מתוק. קינוח פרווה שמתאים לכל ארוחה!
מאפים מתוקים משגעים מהמטבח התורכי - טרבדוס. מאפים אישיים במילוי אגוזים, פיסטוקים, קינמון וגרידת לימון, טבולים בסירופ מתוק. קינוח פרווה שמתאים לכל ארוחה!
  • דניאל עמית
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    599
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 599.1 קק״ל 4793.1 קק״ל
    פחמימות 76.8 גרם 614.4 גרם
    שומן 30.0 גרם 239.6 גרם
    נתרן 29.4 מ״ג 235.2 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 63.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.7 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 44.5 מ״ג 356.3 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 160.6 מ״ג 1284.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    599
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 599.1 קק״ל 4793.1 קק״ל
    פחמימות 76.8 גרם 614.4 גרם
    שומן 30.0 גרם 239.6 גרם
    נתרן 29.4 מ״ג 235.2 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 63.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.7 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 44.5 מ״ג 356.3 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 160.6 מ״ג 1284.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את הסירופ: שמים בסיר, סוכר מים וקינמון ומערבבים עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד שהנוזל מסמיך. מצננים ומכניסים למקרר.
  3. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים למיקסר, לשים עד שהבצק מתגבש.
  4. מקמחים משטח עבודה יוצרים כדור ומכניסים למקרר למנוחה של שעה.
  5. מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח טוב לעלה דק מאוד.
  8. קורצים עיגולים בעזרת כוס, מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול, סוגרים לירח מהדקים את הקצוות.
  9. מקפלים כלפי מעלה את שתי הקצוות של הירח כך שיהיה לנו צורה של פרצוף מחייך.
  10. עוברים עם מזלג להידוק הקצוות ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה של 15 דקות - הזהרו מאפיית יתר!
  11. מוציאים את המאפים מהתנור ונותנים להם להתקרר 5 דקות.
  12. טובלים בסירופ הקר - את הסירופ שנשאר מפזרים מעל הטרבדוס, את שארית האגוזים מפזרים מסביב.

    את הסירופ שנשאר מפזרים מעל הטרבדוס, את שארית האגוזים מפזרים מסביב. צילום: דניאל עמית
    את הסירופ שנשאר מפזרים מעל הטרבדוס, את שארית האגוזים מפזרים מסביב. צילום: דניאל עמית

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טרבדוס: מאפים מתוקים ממולאים אגוזים מהמטבח התורכי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    עירית גבעולי

    בעלי מתה על כאלה. אכין לו

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות