טרייפל פירות וקרם וניל של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין טרייפל פירות וקרם וניל: קינוח שכבות קליל וטעים של עוגת ספוג, פירות טריים וקרם וניל ביתי שניתן להגיש בכלי גדול או במנות אישיות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בסיס

סירופ

קרם וניל

הגשה

אופן הכנה

  1. פורסים את העוגה לפרוסות בינוניות. חותכים את הפירות לקוביות בגודל 1 ס”מ. מגררים את קליפת הלימון.
  2. מכינים את הסירופ: שמים את רכיבי הסירופ במחבת ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דק נוספות ועד שהסירופ מסמיך מעט. מוסיפים את הפירות למחבת ומערבבים היטב כ-2 דקות נוספות. מוציאים את הפירות מהמחבת ושומרים בצד.
  3. מכינים את קרם הווניל: שמים בסיר את החלב והווניל ומביאים לרתיחה.
  4. בסיר נפרד שמים את החלמונים והסוכר וטורפים 2-3 דקות במטרפה. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עוד דקה עד שהתערובת אחידה.
  5. יוצקים מעט מהחלב החם אל סיר החלמונים וטורפים. מוסיפים את שאר החלב בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה. מחזירים ללהבה ומבשלים תוך כדי טריפה במשך 3-4 דקות עד שהקרם מסמיך. מעבירים לקערה ושומרים בקירור עד השימוש.
  6. במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  7. מרכיבים: שמים בכלי זכוכית גדול או בכוסות זכוכית את פרוסות העוגה ויוצקים מעל מעט מהסירופ. שמים על העוגה 1/2 מכמות הפירות ומעל קרם ווניל, שמים שוב את פרוסות עוגה, ושוב את הסירופ. שמים על הכל את הפירות שנותרו, ומקשטים עם קצפת.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 217.6 קק״ל 1740.8 קק״ל
פחמימות 35.9 גרם 287.1 גרם
שומן 4.5 גרם 36.3 גרם
נתרן 37.0 מ״ג 295.6 מ״ג
חלבון 5.0 גרם 39.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.3 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 16.3 גרם
כולסטרול 108.7 מ״ג 869.6 מ״ג
סידן 84.0 מ״ג 672.3 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 4.0 מ״ג
אשלגן 164.3 מ״ג 1314.8 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody