עוף טוב - מהמשק לצלחת

יד ראשונה מאמא – עוף בזיתים של מירי כהן

עוף בזיתים של סבתא אסתר, הסבתא המרוקאית של מירי כהן. מירי מספרת שבכל יום שישי כילדה, זו הייתה המנה שהיא היתה מחכה לאכול אצלה. לערב ליל הסדר היא מכינה אותו לילדים שלה, שמתים עליו גם. יש פה לא מעט עבודה של גילעון הזיתים והרתחתם, אבל היא תשתלם לכם!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

טיגון

הרתחת הזיתים

תבשיל

אופן הכנה

  1. מרתיחים את הזיתים: מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הכורכום ואת הזיתים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים את המים, שוטפים את הזיתים ומגלענים אותם.
  2. מרתיחים את הזיתים שוב: מרתיחים מים, מוסיפים את הזיתים המגולענים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים ושוטפים.
  3. חוזרים על הפעולה שוב, בפעם האחרונה. מבשלים את הזיתים במים רותחים 30 דקות ומסננים. בשלב הזה כבר לא צריך לשטוף. הזיתים איבדו את מרירותם והם מוכנים להיכנס לתבשיל.
  4. סוגרים את העופות: בסיר גדול מחממים את שני סוגי השמן ומכניסים את העופות. מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים מהסיר.
  5. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ו־2 כפות שמן צמחי ומטגנים את הגמבות. מוסיפים את הפלפל החריף והשום לעוד דקת טיגון, ומערבבים.
  6. מוסיפים את התבלינים: הכורכום, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מכניסים את העופות והזיתים לסיר, מוסיפים מים עד לחצי מגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות על אש בינונית-נמוכה. פותחים את המכסה, מקשטים את התבשיל בפרוסות לימון כבוש וכוסברה קצוצה ומגבירים את האש לעוד 20 דקות, כדי שהרוטב יצטמצם. אפשר להעביר לטאג’ין להגשה מרשימה.
    עוף בזיתים
    שווה כל גלעין שהוצאנו. צילום: נמרוד סונדרס

    רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 180.6 קק״ל 2167.7 קק״ל
פחמימות 99.6 גרם 1194.8 גרם
שומן 102.3 גרם 1227.2 גרם
נתרן 686.8 מ״ג 8241.3 מ״ג
חלבון 96.7 גרם 1160.2 גרם
סיבים תזונתיים 98.0 גרם 1175.6 גרם
שומן רווי 96.8 גרם 1161.7 גרם
כולסטרול 96.0 מ״ג 1152.0 מ״ג
סידן 118.4 מ״ג 1421.1 מ״ג
ברזל 97.0 מ״ג 1164.1 מ״ג
אשלגן 366.1 מ״ג 4393.6 מ״ג
אבץ 96.2 מ״ג 1153.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    רינה

    היי מירי!!! האם ניתן להשתמש בזיתי חרוזית?

      Avatar
      Foody Foody

      מירי אמרה שאפשר.

    Avatar
    לודה

    מירי את פשוט מדהימה כל כך יפה ונעימה לא סתם אלין כהן היא בת שלך

      Avatar
      Foody Foody

      גם אנחנו מאוד אוהבים את מירי ואת אלין כהן. שתיהן מקסימות.