יונית צוקרמן וקרין גורן מכינות עוגת גבינה אפויה עם אפרסקים

יונית צוקרמן במתכון לעוגת גבינה עשירה, עם בצק פריך וחצאי אפרסקים שמשדרגים את העוגה האהובה בטעמי פרי חמצמצים ובמראה אביבי וחגיגי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

תחתית בצק פריך

בלילה

שטרויזל

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק הפריך: שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט החלמונים. טוחנים חצי דקה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
  2. מרדדים את הבצק על תחתית התבנית (שומרים את שאריות הבצק ליצירת פירורים שמפזרים בסוף על העוגה). מרססים את שולי התבנית במעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
  3. מכינים את מילוי הגבינה: בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם 2 החלבונים שנותרו מהבצק. מוסיפים את הסוכר, הגבינה, השמנת, הקורנפלור, סוכר הוניל, אבקת האינסטנט פודינג וגרידת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מרכיבים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
  5. שופכים את הבלילה לתבנית (מעל הבצק) מסדרים מעל את חצאי האפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ומפזרים את הפירורים מעל.
  6. מכניסים את העוגה לתנור למשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
  7. כעבור שעה ניתן להוציא את העוגה מהתנור, לצנן עוד קצת ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 887.3 קק״ל 7098.8 קק״ל
פחמימות 111.6 גרם 892.7 גרם
שומן 37.4 גרם 299.6 גרם
נתרן 414.9 מ״ג 3319.3 מ״ג
חלבון 21.9 גרם 175.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.5 גרם
שומן רווי 21.7 גרם 173.3 גרם
כולסטרול 269.8 מ״ג 2158.5 מ״ג
סידן 207.6 מ״ג 1660.5 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 12.9 מ״ג
אשלגן 1475.4 מ״ג 11802.9 מ״ג
אבץ 2.0 מ״ג 15.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    Avatar
    יהודית בן משה

    מה זה השטרוזל לא שייך למתכון

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody