יותר מכרוב אנחנו לא צריכים: כרוב בתנור זה מעדן!

כרוב הוא פשוט מאכל מדהים, חי, בתנור או ממולא - יותר מכרוב אנחנו לא צריכים! מתכון משגע וקל לכרוב בתנור שתזללו ותזללו. הצלחה מובטחת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

רצינו לאכול כרוב בתנור! התקשרנו לאלכס - שהוא גם חבר טוב שלנו וגם שף מדופלם, האמת שהוא תמיד הכתובת כשאנחנו לא יודעים איך להכין משהו.

אלכס אמר שהוא הכי אוהב שמן זית מלח ופלפל, מכסים 40 דקות, פותחים וחורכים.

אמרנו יאללה - נזרום על זה! תוך כדי החלטנו להוסיף קצת תימין ואז הגיעה גם קצת חמאה וזה הפך להיות מעדן מלכים שפשוט כדאי לכם להכין!

ספרו לנו איך יצא!

מצרכים

אופן הכנה:

  1. חותכים כרוב לבן (אבל אפשר גם אדום) לפרוסות או סירות, העיקר שיהיה סטייק יפה ועסיסי של כרוב.
  2. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומתבלים: שמן זית, מלח גס, פלפל וגבעולי תימין.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מכסים בנייר אפיה ומעל אוטמים את התבנית בנייר כסף.
  5. מכניסים לתנור ללפחות 40 דק’ או עד שהכרוב מספיק רך.
  6. לאחר שהכרוב רך, מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה, מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות וצולים עוד כ-10 דק’ עד שהכרוב מעט חרוך.
  7. מניחים על כל נתח כרוב קוביית חמאה קטנה, מעלים את התבנית למדף העליון בתנור, מעבירים למצב גריל ונותנים עוד חריכה טובה ויפה של בערך 5-10 דק’ - תלוי בעצמת התנור ובכמה אתם אוהבים את הכרוב שלכם שחום. בין לבין מוציאים מעט את התבנית ובעזרת כף משקים את הכרובים ברוטב החמאה והתימין שנוצר בתחתית.
  8. מגישים מיד. הכי טעים בעולם. אנחנו הכנו לצד זה תערובת של יוגורט יווני וגבינת לאבנה, יחד עם מעט זעתר, לימון ומלח. מושלם!

הערות

  • אפשר להוסיף גם יין לבן אם אוהבים, בשלב הראשון של ריכוך הכרוב.
  • ניתן לוותר על החמאה ולהפוך את המתכון לטבעוני לגמרי
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 420.5 קק״ל 1682.2 קק״ל
פחמימות 19.4 גרם 77.5 גרם
שומן 31.8 גרם 127.0 גרם
נתרן 104.2 מ״ג 416.9 מ״ג
חלבון 7.7 גרם 30.6 גרם
סיבים תזונתיים 14.4 גרם 57.6 גרם
שומן רווי 9.3 גרם 37.1 גרם
כולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״ג
סידן 236.3 מ״ג 945.1 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״ג
אשלגן 977.1 מ״ג 3908.4 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (5)

      Avatar
      Foody Foody

      לא חייבים לשים חמאה, אפשר פשוט לוותר על השלב הזה (אם רוצים אפשר לשדרג עם יין לבן)

    Avatar
    טלי

    מודה שהייתי סקפטית, אבל יצא פצצה! כמעט עפתי כרוב שלם לפח, מזל שדפדפתי פה לפני

    Avatar
    רותם

    הכנתי אתמול וזה חוסל!! תודה רבה על מעדן דיאטתי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody