ימי חג מאושרים: סלט הכרובית יוגורט ותות של אסי

לכבוד חג השבועות אסי רוז מכינה מנה שתתפוס את תשומת הלב בשולחן - סלט כרובית ושקדים פריך, עם יוגורט סמיך ורוטב ויניגרט תות מתקתק שמשלים את הכרובית לביס חלומי
לכבוד חג השבועות אסי רוז מכינה מנה שתתפוס את תשומת הלב בשולחן - סלט כרובית ושקדים פריך, עם יוגורט סמיך ורוטב ויניגרט תות מתקתק שמשלים את הכרובית לביס חלומי
  • אסי רוז
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.3 קק״ל 1093.7 קק״ל
    פחמימות 13.3 גרם 80.0 גרם
    שומן 11.2 גרם 67.1 גרם
    נתרן 359.8 מ״ג 2158.5 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 37.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.6 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 2.5 מ״ג 14.9 מ״ג
    סידן 99.5 מ״ג 597.3 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 20.8 מ״ג
    אשלגן 605.5 מ״ג 3633.3 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.3 קק״ל 1093.7 קק״ל
    פחמימות 13.3 גרם 80.0 גרם
    שומן 11.2 גרם 67.1 גרם
    נתרן 359.8 מ״ג 2158.5 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 37.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.6 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 2.5 מ״ג 14.9 מ״ג
    סידן 99.5 מ״ג 597.3 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 20.8 מ״ג
    אשלגן 605.5 מ״ג 3633.3 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור

אני אוהבת לפאר ירקות, הם תמיד יעניקו בחזרה את כל הפאר שתתנו להם. כרובית היא הירק שאני הכי אוהבת לפאר, היא לבנה וצחורה ובגדול יש לה את כל התכונות להיות הכי מפנקת שיש.

היא יכולה להיות רכה, היא יכולה להיות נגיסה, היא יכולה להיות מתוקה, היא יכולה להיות קריספית, היא יכולה להיות קרמית, היא יכולה להיות חלק ממנה, היא יכולה לעמוד לבדה במרכז השולחן, היא יכולה הכל אם רק תתנו לה.

את הכרובית שלי אני מאוד אוהבת, תמיד יהיה לה מקום בשולחן ובכל פעם ילוו אותה מלווים אחרים שרק יפארו את זר הפרחים הצחור והיפה שהיא.

הפעם לכבוד החג ובעיקר בשילוב עם העונה החלטתי לשלב את היוגורט האהוב עלי עם הכרובית הצלויה שלי וריבת התותים שלי, הביס שמתקבל הוא התגשמות כל החלומות.

הביס הזה, הוא אחד הרגעים שתשמעו בשולחן וואי זה ממש טעים מה זה. וכל כולו פאר, פאר של זר פרחים לבן, מהפנט והכי טעים שיש.

ההכנה מהירה ומהנה והיא דורשת כמה דקות בודדות של עבודה. ניתן להכין הכל מראש ורק לבנות לפני ההגשה וזה החלק הקסום של המנה.

היא תתפוס מקום נאה ומרשים בשולחן ותתחסל בשתי שניות.
שיהיה לכם חג ביכורים שכל כולו פאר, פאר של תוצרת הארץ והגוף שלכם,

ימי חג מאושרים

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

ויניגרט תות


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה.
  2. חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים ומצפים אותה במעט שמן זית ומלח.
  3. מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית האפייה ואופים כ-40-50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד עד להגשה.
  5. מרכיבים את המנה: שופכים בתחתית הצלחת את היוגורט אני ממליצה לבחור ביוגורט סמיך וקטיפתי, מפזרים את פרחי הכרובית הצלויה, עליהם מזלפים את הויניגרט, לבסוף מפזרים מעט שקדים קלויים ומגישים.

    סלט כרובית יוגורט ותות. צילום: אסי רוז
    סלט כרובית יוגורט ותות. צילום: אסי רוז

הערות

  • ניתן להחליף את השקדים הקלויים בכל אגוז שתבחרו
  • אני ממליצה להרכיב את המנה בסמוך לאכילה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ימי חג מאושרים: סלט הכרובית יוגורט ותות של אסי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    ליקי

    טעים בטירוף! הריבה מוסיפה המון

    Avatar
    אושרית בלבול

    לא שמעתי על השילוב הזה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות