יסודות המטבח: איך מכינים את האורז המושלם?

להכין אורז מושלם ובקלות! נטע לויה מלמדת אתכם להכין אורז מושלם וגם איך לגרום להכנת אורז להיות מושלמת תמיד! אחרי שתכירו את המתכון הזה לא תוכלו להכין בשום צורה אחרת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    28 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים אורז: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר, ושמים כוס אורז בסמטי (או כל סוג אחר שאוהבים), ומערבבים היטב ככה שכל גרגר יצופה בשמן ומעט יקלה.
  2. מוסיפים מלח. על כל כוס אורז מוסיפים כפית אחת שטוחה של מלח דק.
  3. מערבבים היטב ושמים לב שלא שורפים את האורז בטעות.
  4. מוסיפים את המים. היחס המושלם הוא על כל כוס אורז, 1.5 כוסות מים רותחים, מערבבים היטב ומכסים את הסיר.
  5. מורידים את הלהבה ללהבה הנמוכה ביותר ומכוונים טיימר ל-18 דק’ בדיוק!
  6. מכבים את אש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 5 דק’ נוספות.
  7. פותחים את הסיר ומפרידים את האורז בעזרת מזלג (ולא כף!).
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 120.3 קק״ל 481.1 קק״ל
פחמימות 9.9 גרם 39.4 גרם
שומן 7.1 גרם 28.3 גרם
נתרן 586.1 מ״ג 2344.4 מ״ג
חלבון 1.0 גרם 4.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.8 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 3.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג
אשלגן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

כללי

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

    Avatar
    רוי

    מה עם אורז בסמטי מלא? אותן הנחיות?

    Avatar
    בלה שרון

    האורז יצא אחד אחד ובטוח טעים, אבל מדוע לא לשטוף את האורז לכדי להוציא ממנו את העמילן?

    Avatar
    ספיר

    סופסוף יצא לי אורז אחד אחד:) תודה

    Avatar
    דיקלה פוקס

    ואו אני בשוק!! זה המתכון המעולה שלי!! ככה אני מכינה. יאמי!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody