יסודות המטבח: איך מכינים אורז מושלם?
להכין אורז מושלם ובקלות! נטע לויה מלמדת אתכם להכין אורז מושלם וגם איך לגרום להכנת אורז להיות מושלמת תמיד! אחרי שתכירו את המתכון הזה לא תוכלו להכין בשום צורה אחרת
להכין אורז מושלם ובקלות! נטע לויה מלמדת אתכם להכין אורז מושלם וגם איך לגרום להכנת אורז להיות מושלמת תמיד! אחרי שתכירו את המתכון הזה לא תוכלו להכין בשום צורה אחרת
- נטע לויה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 102.6 קק״ל 410.4 קק״לפחמימות 9.9 גרם 39.4 גרםשומן 5.1 גרם 20.3 גרםנתרן 489.2 מ״ג 1956.6 מ״גחלבון 1.0 גרם 4.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 0.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל 28 דק׳
-
קלוריות103
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 102.6 קק״ל 410.4 קק״לפחמימות 9.9 גרם 39.4 גרםשומן 5.1 גרם 20.3 גרםנתרן 489.2 מ״ג 1956.6 מ״גחלבון 1.0 גרם 4.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 0.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 28 דק׳ | קלוריות 103 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס אורז בסמטיאו כל סוג אחר שאוהבים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים אורז: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר, ושמים כוס אורז בסמטי (או כל סוג אחר שאוהבים), ומערבבים היטב ככה שכל גרגר יצופה בשמן ומעט יקלה.
- מוסיפים מלח. על כל כוס אורז מוסיפים כפית אחת שטוחה של מלח דק.
- מערבבים היטב ושמים לב שלא שורפים את האורז בטעות.
- מוסיפים את המים. היחס המושלם הוא על כל כוס אורז, 1.5 כוסות מים רותחים, מערבבים היטב ומכסים את הסיר.
- מורידים את הלהבה ללהבה הנמוכה ביותר ומכוונים טיימר ל-18 דק’ בדיוק!
- מכבים את אש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 5 דק’ נוספות.
- פותחים את הסיר ומפרידים את האורז בעזרת מזלג (ולא כף!).
אופן הכנה
- מכינים אורז: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר, ושמים כוס אורז בסמטי (או כל סוג אחר שאוהבים), ומערבבים היטב ככה שכל גרגר יצופה בשמן ומעט יקלה.
- מוסיפים מלח. על כל כוס אורז מוסיפים כפית אחת שטוחה של מלח דק.
- מערבבים היטב ושמים לב שלא שורפים את האורז בטעות.
- מוסיפים את המים. היחס המושלם הוא על כל כוס אורז, 1.5 כוסות מים רותחים, מערבבים היטב ומכסים את הסיר.
- מורידים את הלהבה ללהבה הנמוכה ביותר ומכוונים טיימר ל-18 דק’ בדיוק!
- מכבים את אש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 5 דק’ נוספות.
- פותחים את הסיר ומפרידים את האורז בעזרת מזלג (ולא כף!).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
האם כדאי לשטוף לפני כן את האורז? אם אני שם בסיר, אורז שטוף, לתוך 2 כפות שמן זית שכבר חוממו, השמן יכול לקפוץ? האם כדאי לשטוף את האורז? או שזה בסדר לשים בסיר ישר מן השקית? תודה רבה
היי אבי. כן, רצוי לשטוף את האורז לפני שמכניסים לסיר. ואל תדאג לגבי השמן, הוא עלול לקפוץ, אבל המסה של האורז גדולה יותר מכמות השמן, אז שתי קפיצות של שמן וזה יסתיים.
הי
פעם ראשונה בחיי שמצליח לבשל אורז אחד אחד , כמו של אשתי,שאפו
כל הכבוד חיים! משמח לקרוא!