ירוק בלב: סלט קולורבי ותפוחים ירוקים עם שקדים קלויים

סלט פריך ומקורי שמתאים מאוד לארוחה חגיגית! סלט קולורבי, נענע, שקדים ותפוח ירוק שמעניק לסלט חמצמצות נהדרת, ברוטב הדרים וצ'ילי מתוק שמשלים לסלט מתיקות מאזנת
סלט פריך ומקורי שמתאים מאוד לארוחה חגיגית! סלט קולורבי, נענע, שקדים ותפוח ירוק שמעניק לסלט חמצמצות נהדרת, ברוטב הדרים וצ'ילי מתוק שמשלים לסלט מתיקות מאזנת
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 352.4 קק״ל 704.7 קק״ל
    פחמימות 47.5 גרם 95.0 גרם
    שומן 15.9 גרם 31.7 גרם
    נתרן 1062.7 מ״ג 2125.5 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 14.2 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 31.9 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 143.1 מ״ג 286.1 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 1295.2 מ״ג 2590.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 352.4 קק״ל 704.7 קק״ל
    פחמימות 47.5 גרם 95.0 גרם
    שומן 15.9 גרם 31.7 גרם
    נתרן 1062.7 מ״ג 2125.5 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 14.2 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 31.9 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 143.1 מ״ג 286.1 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 1295.2 מ״ג 2590.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב


אופן הכנה

1. מכינים את הסלט: קולפים את הקולורבי וחוצים ל-2. פורסים לפרוסות עבות, בערך בעובי של 1.5 ס”מ. ואותן פורסים לפרוסות דקות מאוד. מעבירים לשקית זיפלוק.
2. חוזרים על הפעולה גם עם התפוח רק שהפעם דואגים להוציא את החלק הפנימי עם הגרעינים. המטרה היא לייצר מלבנים באותו גודל של הקולורבי ובעובי דק.
3. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים מזהיבים. מצננים מעט ומעבירים לשקית עם הקולורבי והתפוח.
4. קוצצים גס את הנענע והשמיר (אפשר להוסיף גם עירית) ומוסיפים לסלט. משקשקים את השקית.
5. מכינים את הרוטב: משקשקים היטב את כל המצרכים יחד בשקית זיפלוק. ושומרים במקרר.
6. מוסיפים בערך 1/4 כוס מהרוטב ומערבבים היטב.

שומרים בשקית זיפלוק עד להגשה. צילום: רחלי קרוט
שומרים בשקית זיפלוק עד להגשה. צילום: רחלי קרוט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ירוק בלב: סלט קולורבי ותפוחים ירוקים עם שקדים קלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות