ירוק בלב: סלט קולורבי ותפוחים ירוקים עם שקדים קלויים

סלט פריך ומקורי שמתאים מאוד לארוחה חגיגית! סלט קולורבי, נענע, שקדים ותפוח ירוק שמעניק לסלט חמצמצות נהדרת, ברוטב הדרים וצ'ילי מתוק שמשלים לסלט מתיקות מאזנת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

1. מכינים את הסלט: קולפים את הקולורבי וחוצים ל-2. פורסים לפרוסות עבות, בערך בעובי של 1.5 ס”מ. ואותן פורסים לפרוסות דקות מאוד. מעבירים לשקית זיפלוק.
2. חוזרים על הפעולה גם עם התפוח רק שהפעם דואגים להוציא את החלק הפנימי עם הגרעינים. המטרה היא לייצר מלבנים באותו גודל של הקולורבי ובעובי דק.
3. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים מזהיבים. מצננים מעט ומעבירים לשקית עם הקולורבי והתפוח.
4. קוצצים גס את הנענע והשמיר (אפשר להוסיף גם עירית) ומוסיפים לסלט. משקשקים את השקית.
5. מכינים את הרוטב: משקשקים היטב את כל המצרכים יחד בשקית זיפלוק. ושומרים במקרר.
6. מוסיפים בערך 1/4 כוס מהרוטב ומערבבים היטב.

שומרים בשקית זיפלוק עד להגשה. צילום: רחלי קרוט
שומרים בשקית זיפלוק עד להגשה. צילום: רחלי קרוט
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 404.1 קק״ל 808.2 קק״ל
פחמימות 47.2 גרם 94.4 גרם
שומן 21.9 גרם 43.7 גרם
נתרן 1062.5 מ״ג 2124.9 מ״ג
חלבון 7.1 גרם 14.1 גרם
סיבים תזונתיים 15.9 גרם 31.9 גרם
שומן רווי 2.9 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 143.1 מ״ג 286.3 מ״ג
ברזל 3.4 מ״ג 6.8 מ״ג
אשלגן 1295.3 מ״ג 2590.5 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody