כבדי עוף עם פתיתים ובצל מטוגן

משה שגב מכין ארוחת צהריים שאי אפשר לעמוד בפניה: כבדי עוף עם פתיתים שחומים והמון בצל מטוגן. מנה מושלמת לארוחה משפחתית שגם הילדים יאהבו
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

פתיתים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל בינוני
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
  • 1 1/2 כפיות מלח דק
  • 500
    גרם או 1 שקית פתיתים
  • 1 ליטר מים רותחים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים

כבדי עוף

  • 300 גרם כבדי עוף
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

בצל מטוגן

  • 5 כפות שמן זית
  • 3 בצלים בינוניים

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את הכבדים ומייבשים על נייר סופג. פורסים דק את השום. חותכים את הבצל לרצועות דקות.
  2. מכינים את הפתיתים: קולפים את הבצל וקוצצים דק.
  3. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים, ממליחים ומערבבים.
  4. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
  5. קוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה.
  6. מוסיפים את עשבי התיבול והצנוברים ומערבבים.
  7. מכינים את הכבדים: קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
  8. מניחים את הכבדים בקערה, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את השום, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב. שומרים בצד.
  9. מכינים את הבצל המטוגן: קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
  10. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצלים, מכסים ומבשלים עד שהבצל רך מאוד ומקבל גוון זהוב.
  11. מורידים את המכסה וממשיכים לצלות את הבצלים עד לגוון חום וכמעט שרוף. מעבירים את כל הבצלים לקערה קטנה ומניחים בצד.
  12. מחממים שוב את אותה המחבת ומעבירים את תכולת קערת הכבדים. צולים למידת העשייה הרצויה.
  13. מניחים על צלחת הגשה גדולה את הפתיתים ומעליהם כמות נדיבה של הכבדים והבצל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1126.2 קק״ל 4504.8 קק״ל
פחמימות 106.2 גרם 424.9 גרם
שומן 64.5 גרם 258.0 גרם
נתרן 1916.9 מ״ג 7667.7 מ״ג
חלבון 31.7 גרם 126.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.2 גרם
שומן רווי 8.7 גרם 34.7 גרם
כולסטרול 258.8 מ״ג 1035.0 מ״ג
סידן 51.3 מ״ג 205.0 מ״ג
ברזל 8.7 מ״ג 34.9 מ״ג
אשלגן 500.2 מ״ג 2000.7 מ״ג
אבץ 3.1 מ״ג 12.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody