שגב מכין לכם ארוחת צהריים – כבד עוף עם פתיתים ובצל מטוגן

משה שגב מכין ארוחת צהריים שאי אפשר לעמוד בפניה: כבדי עוף עם פתיתים שחומים והמון בצל מטוגן. מנה מושלמת לארוחה משפחתית שגם הילדים יאהבו
משה שגב מכין ארוחת צהריים שאי אפשר לעמוד בפניה: כבדי עוף עם פתיתים שחומים והמון בצל מטוגן. מנה מושלמת לארוחה משפחתית שגם הילדים יאהבו
  • משה שגב
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1067
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1066.5 קק״ל 4266.2 קק״ל
    פחמימות 109.1 גרם 436.3 גרם
    שומן 56.2 גרם 224.9 גרם
    נתרן 1933.0 מ״ג 7732.0 מ״ג
    חלבון 32.1 גרם 128.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 7.6 גרם 30.5 גרם
    כולסטרול 258.8 מ״ג 1035.0 מ״ג
    סידן 50.2 מ״ג 200.7 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 521.4 מ״ג 2085.4 מ״ג
    אבץ 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1067
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1066.5 קק״ל 4266.2 קק״ל
    פחמימות 109.1 גרם 436.3 גרם
    שומן 56.2 גרם 224.9 גרם
    נתרן 1933.0 מ״ג 7732.0 מ״ג
    חלבון 32.1 גרם 128.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 7.6 גרם 30.5 גרם
    כולסטרול 258.8 מ״ג 1035.0 מ״ג
    סידן 50.2 מ״ג 200.7 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 521.4 מ״ג 2085.4 מ״ג
    אבץ 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פתיתים

כבדי עוף

בצל מטוגן


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את הכבדים ומייבשים על נייר סופג. פורסים דק את השום. חותכים את הבצל לרצועות דקות.
  2. מכינים את הפתיתים: קולפים את הבצל וקוצצים דק.
  3. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים, ממליחים ומערבבים.
  4. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
  5. קוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה.
  6. מוסיפים את עשבי התיבול והצנוברים ומערבבים.
  7. מכינים את הכבדים: קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
  8. מניחים את הכבדים בקערה, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את השום, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב. שומרים בצד.
  9. מכינים את הבצל המטוגן: קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
  10. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצלים, מכסים ומבשלים עד שהבצל רך מאוד ומקבל גוון זהוב.
  11. מורידים את המכסה וממשיכים לצלות את הבצלים עד לגוון חום וכמעט שרוף. מעבירים את כל הבצלים לקערה קטנה ומניחים בצד.
  12. מחממים שוב את אותה המחבת ומעבירים את תכולת קערת הכבדים. צולים למידת העשייה הרצויה.
  13. מניחים על צלחת הגשה גדולה את הפתיתים ומעליהם כמות נדיבה של הכבדים והבצל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שגב מכין לכם ארוחת צהריים – כבד עוף עם פתיתים ובצל מטוגן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    שרה פורטמן

    מנה מעולה תוספת ברזל לגוף

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט! שבת שלום (:

    Avatar
    גלית

    שלמות זה נראה ליגה בע”ה חייבת להכין

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף לשמוע! שבת שלום (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות