כדורי בשר אסיאתיים ברוטב מתקתק

איילת הירשמן מכינה כדורי בשר אסיאתיים, קטנים ועסיסיים, ברוטב מתקתק שממש קל להכין. מומלץ להגיש לצד אורז או נודלס
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת גדולה את הסוכר החום, הלימון המים והרטבים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שכדורי הבשר נכנסים לרוטב.
  2. מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד המזון את הלמון גראס, הבצל הירוק, השום, הלימון, הכוסברה ושמן השומשום וטוחנים למחית גסה.
  3. מוסיפים את המחית לקערת הבשרהטחון לשים בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  4. יוצרים מהעיסה כדורים, מסדרים את כדורי הבשר ברוטב, בשכבה אחת. הרוטב אמור להגיע עד ל-3/4 מגובהם. אם אין מספיק רוטב במחבת, מוסיפים עוד רוטב צ’ילי מתוק ומדללים במעט מים.
  5. מביאים לרתיחה חוזרת - עדיין לא נוגעים בכדורים בשלב הזה, מפני שהם עדיין לא יציבים ועלולים להתפרק. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהכדורים מבושלים וספוגים לגמרי ברוטב, והוא מצומצם וסמיך.
  6. מומלץ להגיש עם אורז או אטריות נודלס.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 40 מנות
קלוריות 98.1 קק״ל 3925.4 קק״ל
פחמימות 6.0 גרם 240.6 גרם
שומן 5.3 גרם 210.1 גרם
נתרן 295.4 מ״ג 11817.0 מ״ג
חלבון 7.0 גרם 278.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 10.6 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 74.2 גרם
כולסטרול 34.2 מ״ג 1367.6 מ״ג
סידן 9.9 מ״ג 397.9 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 27.6 מ״ג
אשלגן 102.5 מ״ג 4100.0 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 52.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    קרן

    יש המון אי דיוקים בנוגע לכמויות המצרכים בין מה שכתוב במתכון לבין מה שמופיע בסרטון

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על התגובה. המתכון תוקן.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody