קציצות כרובית עם הפתעת גבינה

איך הופכים ירקות בריאים למנה טעימה ומזינה? מכינים קציצות כרובית משודרגות עם מילוי גבינת צ'דר משגע – מתכון מושלם לארוחת ערב או לאירוח חלבי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את גבינת הצ’דר הכתום לקוביות קטנות בגודל 1 על 1 ס”מ.
  2. בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 1 כפית מלח. בזמן הרתיחה, מכניסים את פרחי הכרובית הקפואה או הטרייה ומבשלים עד לריכוך. מסננים.
  3. מחזירים את הכרובית לסיר ומועכים היטב באמצעות מועך פירה.
  4. מעבירים למסננת ונותנים לכרובית להגיר נוזלים כ-30 דקות.
  5. בקערה גדולה שמים את מחית הכרובית. מוסיפים את גבינת בורסאן, גבינת העיזים, המלח, הפלפל הלבן ואגוז המוסקט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי, מוסיפים 1/4-1/2 כוס פירורי לחם. מקררים את התערובת במקרר כ-30 דקות.
  7. יוצרים מתערובת הקציצות כדורים קטנים. במרכז כל כדור מניחים קוביית גבינת הצ’דר הכתום וסוגרים היטב. אפשר לשטח את התערובת על כף היד, לשים במרכז קוביית גבינה ולסגור.
  8. טובלים את הכדורים בפירורי הלחם ומניחים בצד.
  9. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הכרובית עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.

הערות

  • אל תוותרו על שלב הנחת העיסה במסננת. הגרת הנוזלים חשובה ליצירת הכדורים
  • אפשר לאפות את כדורי הכרובית בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 25 דקות או עד הזהבה. לא לשכוח לרסס את הכדורים בספריי שמן לפני האפייה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 498.7 קק״ל 1994.7 קק״ל
פחמימות 45.7 גרם 183.0 גרם
שומן 22.9 גרם 91.4 גרם
נתרן 1402.1 מ״ג 5608.5 מ״ג
חלבון 28.1 גרם 112.4 גרם
סיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.0 גרם
שומן רווי 13.2 גרם 52.9 גרם
כולסטרול 119.7 מ״ג 478.8 מ״ג
סידן 423.6 מ״ג 1694.4 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״ג
אשלגן 433.2 מ״ג 1732.7 מ״ג
אבץ 2.8 מ״ג 11.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody