כופתאות תפוחי אדמה ברוטב מנצח של צ’ילי מתוק

רכות ויפות, כופתאות תפוחי אדמה ברוטב אסייתי משגע. מנה מרשימה וטעימה, עם כופתאות בצורת פטריות ורוטב צ'ילי מתוק שיעשו לכם שמח בבטן ועל השולחן
רכות ויפות, כופתאות תפוחי אדמה ברוטב אסייתי משגע. מנה מרשימה וטעימה, עם כופתאות בצורת פטריות ורוטב צ'ילי מתוק שיעשו לכם שמח בבטן ועל השולחן
  • ונסה חתוקאי
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    66
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 65.5 קק״ל 1309.1 קק״ל
    פחמימות 12.8 גרם 255.9 גרם
    שומן 1.1 גרם 22.4 גרם
    נתרן 206.9 מ״ג 4138.8 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 14.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.0 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.2 מ״ג 44.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 13.7 מ״ג 273.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    66
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 65.5 קק״ל 1309.1 קק״ל
    פחמימות 12.8 גרם 255.9 גרם
    שומן 1.1 גרם 22.4 גרם
    נתרן 206.9 מ״ג 4138.8 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 14.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.0 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.2 מ״ג 44.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 13.7 מ״ג 273.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כופתאות

רוטב

לקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הכופתאות: מרתיחים מים בסיר בינוני, ומבשלים את תפוחי האדמה כרבע שעה עד שהם רכים.
  2. מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה חלק. מצננים לחלוטין.
  3. מוסיפים את הקורנפלור ולשים לבצק רך וגמיש.
  4. מכדררים מבצק תפוחי האדמה כדורים במשקל 30 גרם ומניחים על משטח מקומח בקורנפלור.
  5. ליצירת צורת הפטריות משתמשים בבקבוק משקה קטן מזכוכית או פלסטיק, או חותכן עגול גדול.
  6. טובלים את פיית הבקבוק בקורנפלור ולוחצים מעט על כל כדור באמצע עם פיית הבקבוק כך שנוצרת צורת פטריה.
  7. מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים את הכופתאות כ 3 דקות עד שהן אווריריות וצפות. מוציאים לקערה עם מים קרים.
  8. מכינים את הרוטב: בסוטאז’ או מחבת גדולה, מחממים את שמן השומשום, מוסיפים את השום והג’ינג’ר.
  9. מוסיפים את הכופתאות, צולים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את הצ’ילי, הסויה והסילאן. מערבבים בעדינות עד שהרוטב מכסה את הכופתאות ומעבירים לצלחת.
  10. זורים בצל ירוק ושומשום. מגישים חם.

    כופתאות תפוחי אדמה ברוטב מנצח של צ’ילי מתוק
    כופתאות תפוחי אדמה ברוטב מנצח של צ’ילי מתוק. צילום: ונסה חתוקאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות