כלכך טעים! לביבות אפויות מלאות בפטריות

ארוחה צמחונית, טעימה ופשוטה להכנה - יעל טל מכינה לביבות אפויות מפטריות, עם שום ובצל. מנה מהירה להכנה שאפשר להגיש עם תוספת שאוהבים או לזלול ככה בהנאה!
ארוחה צמחונית, טעימה ופשוטה להכנה - יעל טל מכינה לביבות אפויות מפטריות, עם שום ובצל. מנה מהירה להכנה שאפשר להגיש עם תוספת שאוהבים או לזלול ככה בהנאה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    62
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 62.4 קק״ל 624.2 קק״ל
    פחמימות 5.2 גרם 51.8 גרם
    שומן 3.9 גרם 38.6 גרם
    נתרן 189.1 מ״ג 1891.0 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 17.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.4 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 7.1 מ״ג 71.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 36.0 מ״ג 359.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    62
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 62.4 קק״ל 624.2 קק״ל
    פחמימות 5.2 גרם 51.8 גרם
    שומן 3.9 גרם 38.6 גרם
    נתרן 189.1 מ״ג 1891.0 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 17.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.4 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 7.1 מ״ג 71.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 36.0 מ״ג 359.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  3. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד עם הבצל כדקה-שתיים. מוסיפים את השום הכתוש, המלח והפלפל, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
  4. מעבירים את תערובות הפטריות למסננת (כדי להיפטר מהנוזלים) ומחכים שתתקרר מעט.
  5. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומערבבים לתערובת אחידה.
  6. יוצרים מהתערובת לביבות בגודל רצוי בידיים מעט רטובות ומניחים בתבנית שהכנו מראש.
  7. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות (עד שהלביבות מקבלו גוון זהוב-חום עדין).לביבות פטריות אפויות

הערות

  • אם נשארו לכם פתיתים או קינואה מבושלים במקרר (או שבא לכם להכין במיוחד) תוסיפו כוס אחת לקערה עם תערובת הפטריות והבצל ותערבבו היטב. הכניסו לתנור וזה יוצא פשוט מעולה!
  • אפשר להוסיף לתערובת 3-4 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק או כל מה שאוהבים, זה משדרג את הטעם)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כלכך טעים! לביבות אפויות מלאות בפטריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות